"Jugić" izdržao put na EP u fudbalu i nazad: Prodat, novac ide za dečije inkubatore

Momci iz Vrnjačke Banje koji su "jugom" otputovali na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, odlučili su da ovaj automobil stave na licitaciju - u humanitarne svrhe.
"Jugić" izdržao put na EP u fudbalu i nazad: Prodat, novac ide za dečije inkubatore
Foto: Screenshot (N1)
Kako piše N1, oni su odlučili da sakupljen novac od "jugića" doniraju Institutu za neonatologiju u Beogradu.
 
Jugo je prodat za neverovatnih 15.500 evra, a sakupljeno je oko 60.000 evra.
 
Marko, Nemanja i Mladen iz Vrnjačke Banje znali su da će sigurno ići na meč naše fudbalske reprezentacije protiv Engleske u Gelzenkirhenu. Samo nisu znali kako će otići.
Tako su jedne večeri odlučili da iz garaže Marka Trmčića izvuku "jugića" i krenu na avanturu dugu 1.900 kilometara.
 
"Na ideju smo došli u najboljem mogućem mestu za nas – kafani. Bila je opklada sa kojim vozilom ćemo da idemo. Ja sam u šali rekao – idemo 'jugićem'. Drugari su znali da ga imam u garaži, i prihvatili su. Kako su se dani približavali, shvatio sam da se ne šale. I krenuli smo", priča za N1 Trmčić.
Momcima se dogodilo bezbroj situacija koje su ih u nekom momentu i uplašile, jer "jugić" ih je već na početku puta izdao.
 
"Kad smo ostali bez pete brzine još u Paraćinu, nismo komentarisali ništa. Samo smo se pogledali i nastavili dalje. Nije bilo trenutka razmišljanja da ćemo da odustanemo od puta", kaže Nemanja Đurić.
 
Na kraju su uspeli da stignu do Nemačke. I odmah su privukli pažnju medija. "Jugo" obeležen simbolima EURO i zastavama Srbije, postao je prava atrakcija.
 
"Najzanimljiviji detalj je bio dolazak u Gelzenkirhen. Dočekali su nas kao fudbalsku reprezentaciju. Ceo grad i svi naši navijači su pričali o tome da je 'jugo' stigao", priseća se Đurić.
 
Povratak u Vrnjačku Banju je bio još "problematičnji". Iako je "jugo" imao defekte, momci su uspevali da ih otklone. I posle 30 sati, vrate se kući.
 
Nakon što su se odmorili od puta i slegli im se utisci o putovanju, momci su došli na ideju da popularnost koju su dobili kada su se pojavili u Nemačkoj, iskoriste u humanitarne svrhe.
 
"Jugić" je prodat na licitaciji, a oko sedam miliona dinara ide Institutu za neonatologiju u Beogradu.
 
"Kupila ga je firma 'Albo Bor'. Pored toga smo prikupili donacije od oko pet miliona dinara. Tako da ćemo Institutu za neonatologiju donirati oko sedam miliona dinara", kaže Marko.
Nemanja Đurić ističe da su inkubatori dosta skupi, ali da za ovaj novac mogu da kupe tri.
 
"Mislim da je ovo najskuplji 'jugić' u Srbiji koji je prodat. Prodat je za 15.500 evra, a nov je te 2000. godine kada je poslednja serija i napravljena koštao oko 5.500 evra. Istorijski maksimum za 'Zastavu'. Sinoć je održana žurka i na njoj je licitiran 'jugo' za 1,8 miliona dinara", rekao je Nemanja.
 
Ali, na licitaciji koja je održana u akva-parku u Vrnjačkoj Banji, ispostavilo se da su bili svi osim fudbalera.
 
"Najveći žal ostaje što niko u Fudbalskom savezu i reprezentaciji Srbije nije prepoznao ovo što mi radimo. Niko se nije oglasio ni reklamom, ni saopštenjem koje bi se odnosilo na ovu našu humanitarnu priču", kaže Nemanja Đurić.

Teme

Jugo
  • Drug Brežnjev

    08.09.2024 09:56
    Bravo za "fudbalski savez" (namerno malim)
  • Bravo!

    28.08.2024 12:15
    Cvaka čast!
    Bravo! Bravo! Bravo!
    Svaka čast momci!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti