Optuženi za tuču u Laze Telečkog: Ovo mi je životna lekcija koja me je drastično promenila

Završen je dokazni postupak u suđenju osmorici Šiđana osumnjičenih za tuču u Laze Telečkog u kojoj su povređena trojica Novosađana.
Optuženi za tuču u Laze Telečkog: Ovo mi je životna lekcija koja me je drastično promenila
Foto: 021.rs

B. D, koji je optužen za pokušaj ubistva pri bezobzirnom i nasilničkom ponašanju, juče je prilikom iznošenja odbrane pred Višim sudom u Novom Sadu rekao da nije kriv za delo koje mu se stavlja na teret, navodeći da su ih u lokalu provocirala trojica oštećenih i da on ništa nije započeo, prenosi Dnevnik.

"Pogrešio sam i žao mi je zbog svega što se tog dana desilo. Ja jesam udario svu trojicu momaka i molim ih da mi oproste što sam im naneo povrede", naveo je B. D.
 
On se izvinio i sudskom veću zbog ponašanja na prethodnom suđenju i naglasio da je tokom tri godine u zatvoru sagledao ozbiljnost situacije.
 
"Ovo mi je životna lekcija iz koje sam naučio mnogo i koja me je drastično promenila", naveo je on.
L. M. i N. B. koji se terete za isto krivično delo, kazali su da ostaju kod odbrana iznetih u prethodnom postupku, kao i petorica učesnika tuče koji se terete za nasilničko ponašanje i teške povrede. 
 
Branioci trojice mladića koji se terete za pokušaj ubistva, predložili su ukidanje pritvora ili zamenu blažom merom, ali je sudsko veće to odbilo. 
 
Šiđani su prethodno u poništenom postupku osuđeni na ukupno 50 godina i osam meseci zatvora. 
 
Podsetimo, prvostepena presuda za tuču iz februara 2021. godine ispred kafića u Ulici Laze Telečkog ukinuta je zbog povrede odredaba krivičnog postupka. 
 
Tuča se dogodila 20. februara 2021. godine ispred jednog ugostiteljskog objekta, u Ulici Laze Telečkog, a  njoj su D.M. i N.Š. zadobili teške, a M.P. lakše povrede.

Završne reči u ponovljenom postupku zakazane su za 5. mart.

  • ...

    31.01.2024 17:23
    "drasticno promenila"
    Dakle, zatvor a ne vojska.
  • Tile

    31.01.2024 17:02
    Goli otok
    Sve na goli otok i uvesti smrtnu kaznu ...
  • ?

    31.01.2024 12:21
    ?
    Treba ih osuditi na maksimalnu kaznu i to objaviti u svim glasilima i uramiti pored svakog kafica da nam iskace pred oci gde god krenemo da bi se dozvali pameti.
    Čitam naslov maloletnici na Novom naselju napadaju skolsku decu.
    Pa gde su tu ustanove, tako se stvaraju potencijalni prestupnici. Da li trebamo sami da uzmemo stvari u svoje ruke.
    STRASNO

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika