Proganjanje direktora i zaposlenih u Jovinoj gimnaziji: Traži se pritvor za Novosađanku

Osnovno javno tužilaštvo traži pritvor za Novosađanku zbog sumnje da je izvršila više krivičnih dela na štetu direktora i zaposlenih u Gimnaziji "Jovan Jovanović Zmaj".
Proganjanje direktora i zaposlenih u Jovinoj gimnaziji: Traži se pritvor za Novosađanku
Foto: 021.rs
Kako je saopštilo Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu, Novosađanka je saslušana 19. juna. 
 
Ona se tereti da je izvršila četiri krivična dela proganjanja iz člana 138a Krivičnog zakonika. 

"Osnovnom sudu u Novom Sadu podnet je predlog za određivanje pritvora zbog mogućeg uticanja na svedoke, te zbog osobitih okolnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo", navodi se u saopštenju tužilaštva. 

Tužilaštvo je prethodno saopštilo da je Novosađanka uhapšena zbog pretnji zaposlenima u Jovinoj gimnaziji.
 
Ovo hapšenje je usledilo nakon što su se dogodili napadi na prosvetne radnike u Beogradu.
 
Povodom ovog slučaja oglasila se i Gimnazija "Jovan Jovanović Zmaj" saopštenjem u kom Školski odbor ističe da je ponašanje uhapšenje imalo elemente fizičkog, psihičkog, emotivnog i digitalnog nasilja prema zaposlenima. 
 
"Njeno ponašanje ima elemente fizičkog, psihičkog, emotivnog, digitalnog nasilja i diskriminacije, drskim i bezobzirnim ponašanjem prema zaposlenima škole, što je dovelo do kontinuiranog, javnog i teškog ponižavanja, uznemiravanja i ugrožavanja zaposlenih u školi", navodi se u saopštenju Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj". 
Školski odbor je dodao da je uhapšena žena u proteklom periodu podnosila prijave protiv gotovo svih profesora koji predaju njenoj kćerki.
 
U Jovinoj gimnaziji kažu da je isto tako prijavljivala i psihološko-pedagošku službu, sekretara škole, direktora škole, članove Školskog odbora i Saveta roditelja škole.
  • @Nebojša

    20.06.2024 01:34
    ne znam baš
    kada sam davne 79 završio tu gimaziju sigurno nije bila takva kakvom je opisuješ. Iako sam bio odlićan.li to nije tema. Javnost ne zna drugu stranu priče. Ipak je ona podnela prijave maltene protiv svih. A to ipak košta. Podnošenje prijava nije proganjnje. Ni blizu. Ovako bar što se mene tiče tu ima nešto više. Čak sve više sumnjam da gimnazija koristi novonastalu situaciju/ogorčenost u javnosti povodom nedavnih stvarnih napada na prosvetare da napadne mamu koja se mžda ipak stvarno bori za svoju kćerku. Ali pošto ne znamo drugu stranu priče ipak ostaje sumnja. A ti nastavi da živiš u svom ubeđenju.
  • Ko, sta, gde?

    19.06.2024 22:36
    Da li ta novosadjanka ima ime i prezime? Mada, ta gimnazija mi se ne dopada zato sto je na kgb platnom spisku. Ali to je druga prica.
  • Užas

    19.06.2024 22:26
    Užas
    Mama preti i maltretira mesecima zaposlene u Gimnaziji i svi je podržavaju,e jadna li je Srbija!Užas!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika