Osumnjičenoj za proganjanje zaposlenih u Jovinoj gimnaziji mesec dana pritvora

Novosađanki osumnjičenoj za proganjanje direktora i zaposlenih u Gimnaziji "Jovan Jovanović Zmaj" određen je pritvor do 30 dana.
Osumnjičenoj za proganjanje zaposlenih u Jovinoj gimnaziji mesec dana pritvora
Foto: 021.rs
"Dnevnik" piše da je rešenjem sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu njoj određen pritvor zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da bi okrivljena boravkom na slobodi mogla ometati postupak uticanjem na svedoke oštećene, i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičena u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo za koje je osnovano sumnjiva.
Pritvor osumnjičenoj prema ovom rešenju može trajati do 17. jula.  
Na ovu odluku suda moguće je podneti žalbu.
 
Povodom ovog slučaja oglasila se i Gimnazija "Jovan Jovanović Zmaj" saopštenjem u kom Školski odbor ističe da je ponašanje uhapšenje imalo elemente fizičkog, psihičkog, emotivnog i digitalnog nasilja prema zaposlenima. 
 
"Njeno ponašanje ima elemente fizičkog, psihičkog, emotivnog, digitalnog nasilja i diskriminacije, drskim i bezobzirnim ponašanjem prema zaposlenima škole, što je dovelo do kontinuiranog, javnog i teškog ponižavanja, uznemiravanja i ugrožavanja zaposlenih u školi", navodi se u saopštenju Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj". 
Školski odbor je dodao da je uhapšena žena u proteklom periodu podnosila prijave protiv gotovo svih profesora koji predaju njenoj kćerki.
 
U Jovinoj gimnaziji kažu da je isto tako prijavljivala i psihološko-pedagošku službu, sekretara škole, direktora škole, članove Školskog odbora i Saveta roditelja škole.
  • Ns

    20.06.2024 18:34
    Jovina
    Po cemu je jedna skola elitna ? Za Jovinu mogu reci da je po eliti kojoj pripadaju ili misle da pripadaju roditelji djaka te skole. Daleko je to ona gimnazija iz vremena kada si u nju mogao da se upises samo ali samo po ocenama i proseku. Danas u nju ulaze deca onih koji imaju novaca pa bude malo ispod stola!!!
  • Palman

    20.06.2024 17:00
    Razlika: prigovor i pretnja
    Ani i Neni: Svako, a naročito roditelj ima pravo da prigovori ako smatra da nešto nije urađeno dobro ili po propisima. Ali, niko nema pravo da bilo kome preti! A naročito niko nema pravo da nastavnicinom glavom razbija pod, što smo videli da se koristi kao argument u diskusijama između nastavnika i roditelja. Posle toga, ja roditeljima ne bih dozvolio ulazak u školu bez nadzora fizičkog obezbeđenja. Još bolje, dozvolio bih im isključivo pismene prigovore. Kada sam ja išao u školu učitelji, nastavnici i profesori su imali nepodeljenu podršku roditelja. Ovo danas liči na holivudski horor film.
  • novi sad

    20.06.2024 16:06
    Danas roditelji ne smeju ni da se požale na neodgovornog nastavnika ili upravu škole. Nastavnici su zaštićeni kao beli medvedi, njihovi sindikati su najglasniji kad treba da se povećaju plate, čak i štrajkuju kad žele. Mislim da treba debelo preuspitati i ovu i druge škole u kojima postoje pritužbe na rad zaposlenih, kao i da inspekcija počne redovno da proverava rad škola.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika