Optuženi za pokušaj ubistva u Šafarikovoj: "Da sam hteo da ga ubijem, to bih uradio"

Suđenje za pokušaj ubistva i izazivanje tuče kod Mikromarketa u Šafarikovoj nastavljeno je u Višem sudu u Novom Sadu.
Optuženi za pokušaj ubistva u Šafarikovoj: "Da sam hteo da ga ubijem, to bih uradio"
Foto: 021.rs
Za ova krivična dela terete se 23-ogodišnji V.E. i 27-ogodišnji J. Č.
 
Sumnja se da su njih dvojica 29. januara prošle godine posle rasprave fizički napali dvojicu Novosađana. Tom prilikom je jedan od napadnutih zadobio ubodnu ranu u predelu ramena.
 
Prilikom pretresa stana J. Č. pronađen je pištolj sa sedam metaka u okviru.
Trećem osumnjičenom B.T. se na teret stavlja nasilničko ponašanje, odnosno izazivanje tuče usled čega je ugrozio spokojstvo građana i narušio javni red i mir.
 
Kako piše RTV, na glavnom pretresu su prikazani snimci sigurnosnih kamera sa mesta događaja, nakon čega je okrivljeni J.Č. izneo svoju odbranu.
Rekao je da ostaje u celosti pri odbrani koju je izneo u tužilaštvu i naglasio da nije imao nameru nikoga da ubije, "a pogotovo ne čoveka kog prvi put vidim".
 
"Da sam hteo da ga ubijem, mogao sam to da uradim. Pištolj koji je pronađen u stanu nije moj niti sam ga ikad do kritičnog dana dirao, i to je sve što želim da kažem o tom pištolju, ne želim da kažem čiji je", naveo je okrivljeni pred sudijom.
Predsednica veća prihvatila je predlog branioca okrivljenog advokata Milana Latinovića da se na narednom ročištu o pištolju sasluša otac okrivljenog.
 
O predlogu Višeg javnog tužioca da se izvrši DNK veštačenje pištolja koji je nađen u stanu u kom okrivljeni živi sa ocem odlučiće se nakon ispitivanja veštaka na narednom ročištu koje je zakazano za 3. jul.
  • улични свирач

    27.06.2024 13:00
    ...
    @Миланче
    Јел си схватио да си са овим коментаром испао глуп
  • Milanče

    25.06.2024 08:04
    Čim je ugledni advokat - moj imenjak znam da se odbrana dobro isprsila za zastupanje, jer čuo sam da su njegove ,,cipele'' skupe. Živi bili i videli kraj ovog procesa, iako manje-više već znamo ishod istog.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika