Advokat vlasnika pitbula: Pas nije kriv za smrt muškarca na Detelinari, ujedi usledili posle

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu prekvalifikovalo je krivično delo protiv vlasnika pitbula, za kog se sumnjalo da je usmrtio 56-godišnjeg muškarca na Detelinari.
Advokat vlasnika pitbula: Pas nije kriv za smrt muškarca na Detelinari, ujedi usledili posle
Foto: 021.rs
Ovo je za 021.rs potvrdio advokat osumnjičenog Vladimir Tomić.
 
Kako je istakao, tužilaštvo je delo protiv osumnjičenog G. B. (24) prekvalifikovalo nakon što je pristigao obdukcioni nalaz, čime se više ne može teretiti za teška dela protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti.
"Obdukcionim nalazom utvrđeno je da smrtna posledica oca osumnjičenog nije nastupila usled napada psa, već ranije usled teške bolesti (kancera pluća). Osumnjičeni, kao njegov sin, jedina je osoba koja je oca vodila po lekarima", navodi advokat.
Ističe i da se pokojni otac o ovom psu brinuo osam godina.
 
"Sada se osumnjičenom stavljaju na teret dva krivična dela - za zanemarivanje roditelja i psa. On će se u daljem toku postupka braniti sa slobode", naveo je advokat osumnjičenog G.B.

Podsetimo, radnici "Zoohigijene" preuzeli su psa i odveli ga u prihvatilište, gde se i dalje nalazi. Šta će biti sa njim znaće se nakon odluke Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu i veterinarske inspekcije.

  • Nemanja

    20.07.2024 14:22
    @Kike
    "Do devedesetih nismo ni znali za pit bulove. Sve jasno, zašto su se i kako pojavili i ko takve pse drži."

    Apsolutno si u pravu, na globalom nivou (čitaj: u Americi) je tako bilo do polovine osamdesetih godina - običan porodični pas, niko nije obraćao gram pažnje na iste jer su do tada "dežurni krivci" bili Nemački ovčari, Dobermani i Rotvajleri...tek pojavom rep i hard kor subkultura, čiji članovi i predstavnici su vrlo često bili članovi uličnih bandi, Pitbul se pojavljuje kao obavezan "aksesoar" uz iste...više od sto godina niko nije obraćao nikakvu pažnju na rasu pasa koji su drugi po zastupljenosti u Americi, a onda je počela histerija, dobrano medijski napumpana. Što sve zajedno apsolutno nema veze sa rasom psa nego sa vlasnicima iste.
    Molim i drugi put!
  • Miki

    20.07.2024 11:12
    Lekari
    Lekari i država ne nalaze za shodno da ljude u teškom stanju prime u bolnice i pruže palijativnu negu, nego ih vraćaju da umiru kući. Otpuste iz bolnice ,a ni ne pitaju sa kim živi ,niti ko će i kako negovati bolesnog čoveka, niti upute na neku pomoć. Onkološke bolesnike niko ne zarezuje.Eto o tome se radi
  • Mbm

    20.07.2024 10:06
    Opasna rasa
    Pit bul,, je artificirana rasapasa, namenjena pre svega za borbe i spada u red opasnih rasa pasa koje treba izbegavati. Nikakva psihoevaluacija vlasnika nije opravdanje za drzanje ovih pasa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika