Jedan od okrivljenih za otmicu mladića iz Sremske Kamenice za mesec dana pred sudijom

Jedan od okrivljenih za otmicu N. T. (19) iz Sremske Kamenice, B. G. (21) iz Novog Sada, naći će se pred sudijom 19. septembra.
Jedan od okrivljenih za otmicu mladića iz Sremske Kamenice za mesec dana pred sudijom
Foto: 021.rs
Kako piše Dnevnik, za taj datum je u Višem sudu u Novom Sadu zakazano pripremno ročište.
 
On se tereti i za napad na službeno lice na štetu više policijskih službenika Policijske uprave Novi Sad i od hapšenja, 5. februara prošle godine nalazi se iza rešetaka.
Ovaj dvadesetjednogodišnjak će sam sesti na optuženičku klupu jer su dvojica njegovih vršnjaka, S. B. Đ. i R. M., zaključili sporazum o priznanju krivičnog dela, te su osuđeni za otmicu i falsifikovanje isprave na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine i sedam meseci zatvora. 
 
S. B. Đ. i R. M. je nakon sklapanja sporazuma o priznanju krivice određen kućni pritvor sa nanogvicom, a ta mera će trajati do slanja u zatvor.
Trojica dvadesetjednogodišnjaka se terete da su silom odveli i zadržali tinejdžera iz Sremske Kamenice u nameri da od njegovih roditelja iznude novac.
 
Tinejdžer je kidnapovan u noći između 4. i 5. februara ove godine, na ulici, u blizini kuće u Sremskoj Kamenici u kojoj stanuje. Otmicu je prijavio otac mladića, kome su tražili 200.000 evra kako bi mu vratili sina. Posle potrage na Klisi, policija je u gepeku automobila kod gradske deponije pronašla nepovređenog N. T, a njegovi otmičari su uhapšeni.
 
U ovom slučaju učestvovao je i sedamnaestogodišnjak, koji je u međuvremenu postao punoletan. Njemu je izrečena vaspitna mera, pojačan nadzor organa starateljstva i ta mera može trajati najmanje šest meseci, a najviše dve godine, s tim što će sud naknadno odlučivati o njenom prestanku.
Osim toga, on je posebno obavezan da se bez naknade uključi u rad humanitarnih organizacija ili u poslove socijalnog, lokalnog ili ekološkog sadržaja u trajanju od 120 časova u periodu od šest meseci, koliko može trajati ova posebna obaveza.
 
Takođe, izrečena mu je obaveza da se uključi u pojedinačni ili grupni tretman u odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi ili savetovalištu i da postupa po programima rada koji budu sačinjeni za njega.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika