VIDEO Snimak novosadskih policajaca i bicikliste privukao veliku pažnju: Zašto je priveden?

Društvenim mrežama proširio se snimak na kojem se vide dva policajca dok pretresaju mladića u Novom Sadu. Portal 021.rs saznaje da je protiv Novosađanina podneta prekršajna prijava.
VIDEO Snimak novosadskih policajaca i bicikliste privukao veliku pažnju: Zašto je priveden?
Foto: Screenshot (Instagram/Serbialive_Novi Sad)
Na Instagramu su se pojavila dva snimka na kojima se vide dva policajca i mladić. U jednom trenutku policajac pribija mladića na haubu, navodno mu uzimajući telefon, dok mladić viče osobama u okolini da snime šta se dešava.
 
Prema rečima autora jednog od snimaka, policijsko vozilo se kretalo iz Ulice Dimitrija Tucovića ka Bulevaru oslobođenja, a vozač automobila nije propustio biciklistu. 
Kako je rečno, nesreća je izbegnuta za dlaku, a biciklista je, nakon što je prešao trotoar dignuo ruke u vazduh i uzviknuo: "A, brate..." Nakon toga ga je policija zaustavila i krenulo je pretresanje. 
 
Dva snimka objavljena na Instagramu izazvala su veliki broj reakcija, te raznih komentara, mahom o bespotrebnosti policijske reakcije.
 
 
"(Policajac) izlazi iz vozila i nasilnički prilazi momku unošenjem u lice. Momak je priveden iako je sve vreme sarađivao sa policajcima i nije se opirao", piše u opisu videa.
Međutim, u Policijskoj uprave Novi Sad imaju drugačiju verziju priče.
 
Portal 021.rs saznaje da je novosadska policija podnela prekršajnu prijavu protiv dvadesetjednogodišnjeg Novosađanina. U policiji tvrde da je on vređao policijske službenike.
 
PU Novi Sad u odgovoru za 021.rs navodi da su policijski službenici, obavljajući redovne dužnosti, uočili muškarca koji je vozio bicikl i telefonirao, zbog čega su ga upozorili zvučnim signalom.
 
"Dvadesetjednogodišnji mladić iz Novog Sada se sumnjiči da je, nakon toga, vređao policijske službenike i vikao, pa je doveden u službene prostorije", kažu u PU Novi Sad.
Policija ga je zadržala do 24 sata, na osnovu Zakona o prekršajima i protiv njega je podneta prekršajna prijava zbog prekršenih odredbi iz Zakona o javnom redu i miru.
 
Protiv mladića je podnet prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima.
  • Nidza

    16.09.2024 12:36
    Stop teroru
    Pod hitno da se uvede 24h snimanje iz policijskih vozila pa ako je ovo tacno na snimku bi se videlo da su policajci krivi pa da ih lepo odere na sudu. Kako mogu kamere na svakom cosku da se postavljaju a ne na policijskim autima?
  • Neo NSovac

    13.09.2024 13:39
    A snimak ništa ne znači?
    Čak ni na sudu?
  • Komšija

    13.09.2024 12:10
    @ns ja

    Još jedna hrpa zaludnih zaludnih gluposti u koje bi samo potpuna budala poverovala. Prvo i prvo, nema apsolutno nikakvih indicija da je biciklista ‘drsko ostvarivao "svoja prava" a pri čemu je koristio mobilni telefon’, a očigledno je da niko normalan ne veruje policajcima koji su u tom trenutku bezobrazno kršili propise. Kao drugo, iako je na biciklističkoj stazi totalno dozvoljeno da se vozi 35 na sat, nema šanse da je neko tu vozio 30, a ideja o ulasku u raskrsnice 40 na sat na mestima gde biciklista treba malo da skrene da bi ušao u raskrsnicu je duboko u domenu naučne fatastike. A da si pandur, za šta totalno verujem da ispunjavaš sve kvalifikacije, pored iživljavanja na učesniku u saobraćaju kojeg si zamalo udario bio bi na tapetu i zbog pokušaja isterivanja nepostojećih propisa kao što je nošenje kacige i prsluka u gradu i štagod da je u tvojoj praznoj glavi to “dnevno svetlo”. Sve u svemu, dobar si da drndaš motokultivator po svom selu, ali za komentarisanje zloupotrebe vlasti i upravljanje vozilom u gradskom saobraćaju apsolutno nisi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika