Presuda novosadskog suda: Za pedofiliju i obljubu deteta osuđen na 11 i po godina zatvora

Viši sud u Novom Sadu osudio je V. A. za obljubu deteta i nedozvoljene polne radnje na 11 godina i šest meseci zatvora.
Presuda novosadskog suda: Za pedofiliju i obljubu deteta osuđen na 11 i po godina zatvora
Foto: 021.rs
Kako se navodi u saopštenju suda, u izrečenu kaznu uračunava mu se vreme provedeno u pritvoru, koji je produžen do upućivanja u zatvor.
Dodaje se i da će se nakon izdržane kazne, prema okrivljenom sprovoditi posebne mere - obavezno javljanje policiji, zabrana posećivanja mesta na kojima se okupljaju maloletna lica, obavezno posećivanje profesionalnih savetovališta, obavezno obaveštavanje o promeni prebivališta i boravišta, kao i obavezno obaveštavanje o putovanju u inostranstvo.
Navedene mere sprovodiće se najduže 20 godina, a sud će posle isteka četiri godine odlučivati o potrebi njihovog daljeg sprovođenja.
 
Zakonska zastupnica maloletne oštećene je sa imovinsko-pravnim zahtevom upućena na parnični postupak.
Okrivljeni je obavezan na plaćanje troškova krivičnog postupka.
 
Protiv ove presude stranke i branilac imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Novom Sadu.
 
Druge detalje ovog slučaja Sud nije objavio.
  • R.Z

    17.09.2024 17:54
    Jadno
    Pedofile treba strožije kažnjavati i evidentirati. Obavezno urediti sistem da se redovno prati njihovo kretanje. ( neka nanogica i slično) A što se tiče presude kako neko iz zatvora može da plaća bilo sta ako nema neku uštedjevinu? Ako je ima u ovom slučaju trebalo je donijeti presudu da se oštećenoj preda sva imovina koju poseduje pa i uštedjevinu.
  • Realan

    17.09.2024 15:15
    Pa od čega da plati sudske troskove ako je u zatvoru??? To nikad nisam razumeo... Npr podstanar je i nema nista na sebi, troskovi su npr 500.000 din i on ide 11 god u zatvor. Ko će da plati to?
  • Mary Poppins

    17.09.2024 13:05
    Kazna je kratka i nedovoljna,ali po srpskim sudskim običajima u redu, ali je nepotpuna, jer nedostaje novčana odšteta i doživatno mesečno obeštećenje koje je trajno i doživotno.
    Zažalim ponekad,kao sada što srbija nema Anglosaksonsko pravo u pravnom sistemu Srbije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika