Utakmica odluke košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine i Podgorice večeras će na Spensu igrati revanš susret drugog kola doigravanja ABA 2 lige.
Novosađani su ove sezone uporedo igrali dva takmičenja, Košarkašku ligu Srbije i Regionalnu ABA 2 ligu i u oba su bili izvanredni: po prvi put u istoriji kluba su postali prvaci KLS, dok su ligaški deo ABA 2 lige okončali na drugoj poziciji i u prvom kolu doigravanja lako eliminisali nikšičku Sutjesku. San o  ABA ligi postajao je stvarnost.
 
Međutim, bila je dovoljna samo kratka opuštenost, slaba igra u samo jednom poluvremenu prve utakmice protiv Podgorice pa da sve dođe pod veliki znak pitanja. 
Posle izjednačene igre u prvih dvadesetak minuta, crveno-beli su naglo pali u drugom poluvremenu i domaćin je pobedio sa 18 poena razlike. Stoga su večeras učenici trenera Miloša Isakova Kovačevića na velikom ispitu. Ako žele plasman u finale doigravanja, u kome ih očekuje bolji iz okršaja Spartak - MZT (Skoplje), novosadski košarkaši moraju da nadoknade minus iz Podgorice. Nesporno zahtevan, ali ne i neostvariv rezultat potreban je večeras Novosađanima. Samo im pobeda od 19 poena otvara dalji put do ABA lige, sve ostalo znači kraj sezone.
Novosađani, pak, nisu bez iskustva u dostizanju i nadmašivanju visoke prednosti protivnika. I u KLS i u ligaškom delu ABA 2 lige bilo je utakmica u kojima su gubili sa po petnaestak poena razlike, ali je Vojvodina na kraju bivala pobednik. Takve su bile utakmice protiv zemunske Mladosti, slovenačke ekipe Helios. Navijači još pričaju o meču protiv Spartaka na Spensu kada su odlični Subotičani pri kraju prvog poluvremena vodili sa 18 poena razlike, a na kraju su Novosađani bili u prednosti osam poena.
 
Iskusni Stefan Savić ističe da je preduslov za uspeh snažna i agresivna igra u odbrani sa dosta kontranapada. 
 
"Crnogorci jesu veoma solidan tim, podjednako dobar na spoljnim pozicijama, baš kao što imaju i kvalitetne centre. Ipak, za nas je večerašnja utakmica odlučujuća i, nošeni publikom, možemo dostići visoku prednost gostiju", ističe popularno krilo cvreno-belih.
 
Večerašnja utakmica igraće se Maloj dvorani Spense od 19 časova.
  • Anonimus

    02.05.2024 13:58
    Večeras svi na Spens da podržimo našu Vošu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Vojvodina izgubila od Napretka

Fudbaleri Vojvodine izgubili su večeras na "TSC areni" od ekipe Napretka rezultatom 1:2 u šestom kolu Mocart Bet Superlige Srbije.