Vojvodina bolja od Tekstilca, Vukanović, Veličković i Radulović se upisali kao strelci

Fudbaleri Vojvodine pobedili su u gostima ekipu Tekstilca iz Odžaka rezultatom 3:1 u prvom kolu Superlige Srbije.
Vojvodina bolja od Tekstilca, Vukanović, Veličković i Radulović se upisali kao strelci
Foto: FK Vojvodina
Meč se igrao u Bačkoj Palanci. Strelci za Vojvodinu bili su Aleksa Vukanović u 28, Veličković u 51. i Radulović u 88. minutu.
 
Tekstilac je prvi pripretio u uvodnim minutima, pošto se Šavija našao u solidnoj poziciji, ali je gađao pored gola. Potom je novu šansu imao Luković u 17. minutu, kada je gađao iskosa sa desne strane, ali je Carević bio na pravom mestu.
U 22. minutu Voša je bila blizu vođstva, golman Tekstilca Brać je istrčao, nije dobro procenio, lopta je stigla do Veličkovića, ali ovaj nije uspeo da ga savlada sa distance.
 
Međutim, onda je u 28. minutu Seri izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane, a Vukanović je bio najviši na petercu i glavom pogodio za 0:1.
Voša je do odlaska na odmor mogla da dođe i do ubedljivijeg vođstva, Veličković je ukrao loptu odbrani domaćih na polovini terena, išao je sam ka golu, ali je otišao previše ulevo i nije uspeo da prevari Braća.
 
Sve u svemu, Voša je bila konkretnija u prvom poluvremenu, što potvrđuje i posed lopte od 66% i šest udaraca ka golu, od toga četiri u okvir.
 
Voša je nastavila u istom ritmu i u nastavku i u 51. minutu „stara dama“ je stigla do drugog gola, a strelac je bio Veličković. Prethodno je Vukanović odlično utrčao u prazan prostor, iza odbrane, izbegao ofsajd i kao na tacni proigrao Veličkovića koji je lako pogodio za 0:2.
 
Tekstilac je potom opet pokušao da ugrozi Carevića, koji je u narednih 10 minuta u dva navrata opet bio na pravom mestu posle pokušaja Ilića i Zekića.
 
Nakon toga, Božidar Bandović odlučio je da napravi prve promene, uveo je Radulovića i Bamidelea umesto Veličkovića i Nikolića, kako bi osvežio ofanzivnu liniju. Upravo je Radulović posle samo dva minuta na terenu imao prvu priliku, posle lepe akcije po levoj strani i pasa Đorđevića, oklevao je i nije stigao da uputi udarac iz odlične pozicije.
 
U 76. minutu Radulović je imao stopostotnu šansu, Vukanović je opet odradio najveći deo posla, pobegao je čuvarima još na svojoj polovini i potom odlično proigrao Radulovića koji je išao sam na golmana Braća, ali je gađao pored stative.
 
I onda ipak je bila treća sreća, Radulović je u finišu konačno postigao pogodak za 0:3. Posle akcije rezervista, u kojoj je Lukas Baros posle samo tri minuta na terenu centrirao do Radulovića koji je udarcem iz prve pogodio sam donji desni ugao za nedostižnih 0:3.
 
Domaći su u finišu uspeli da postignu počasni pogodak, Davidović je prihvatio loptu u petercu i potom gađao pored Carevića za konačnih 1:3.
Vojvodina sada startuje i takmičenje u kvalifikacijama za Ligu Evrope u četvrtak od 20.30 protiv Ajaksa na "Johan Krojf areni", a potom u nedelju od 18.30 čeka Novi Pazar u Bačkoj Topoli.
  • Нови дрес

    22.07.2024 11:14
    Ето
    Пола Звединих играча у Воши, пола Вошиних у Звезди...Још мало па ће и наше мајице бити на пруге - нема нам друге...
  • Pezos

    21.07.2024 22:55
    Ako će ovako igrati protiv Ajaksa daju nam od 3-5 komada da se ne oznoje…
  • Liman 2

    21.07.2024 22:10
    Jbt
    Ko sve igra u prvoj ligi? Tekstilac? Šta je sledeće, donje brijanje?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Vojvodina izgubila od Napretka

Fudbaleri Vojvodine izgubili su večeras na "TSC areni" od ekipe Napretka rezultatom 1:2 u šestom kolu Mocart Bet Superlige Srbije.