Predsednik Novog Sada: Igrali smo najpoštenije od prvog do poslednjeg kola

Predsednik RFK Novi Sad 1921 Aleksandar Važić oglasio se povodom navoda da su fudbaleri ovog kluba odbili da nameste utakmicu protiv Mladosti sa Satelita.
Predsednik Novog Sada: Igrali smo najpoštenije od prvog do poslednjeg kola
Foto: 021.rs
Kako navodi, demantuje i najoštrije osuđuje pisanja u kojima je RFK Novi Sad sumnjiči za nesportske i nezakonite radnje. 
 
"Cilj ovih tekstova je da se ukalja dignitet kluba i naruši njegov ugled. Definitivno je da već tešku situaciju u kojoj se nalazi klub neko koristi za ispunjavanje ličnih frustracija šireći laži i dezinformacije", rekao je on.
Važić ističe da takve insinuacije predstavljaju dodatnu motivaciju da se nastavi sa rešavanjem nagomilanih problema i da "od Novog Sada stvore uspešan, stabilan i profitabilan klub, držeći se isključivo načela fer-plej sportskog nadmetanja".
 
"Odgovorno tvrdim da smo u prethodnoj sezoni najpoštenije odigrali od prvog do poslednjeg kola. Da smo često puta, ne želeći učestvovati u zakulisnim radnjama i već unapred određenim kalkulacijama, bili na meti pojedinaca kojima nije interes prosperitet srpskog fudbala", izjavio je predsednik RFK Novi Sad 1921.
Podsetimo, nedavno je objavljeno da su fudbaleri Novog Sada odbili da učestvuju u nameštanju utakmice u duelu sa gradskim rivalom, Mladosti GAT, u poslednjem kolu plej-auta Prve lige Srbije prošle sezone.
 
Kako piše Sport klub, Novi Sad je na poluvremenu vodio 2:0. Bez obzira na tu pobedu, Novi Sad bi ispao u niži rang, dok je Mladosti bio potreban bod da obezbedi ostanak u drugom rangu domaćeg fudbala.
Prema pisanju sportskog portala, na poluvremenu je od fudbalera zatraženo da dozvole protivnicima da prime dva gola, što su oni odbili. 
 
Novi Sad je na kraju savladao Mladost sa 2:0, ali je klub sa Satelita ostao u Prvoj ligi Srbiji zahvaljujući rezultatu iz duela između Vršca i Kolubare.
  • Bojan

    21.08.2024 03:53
    @Kewa
    Važi, ću ti ih vratim...
  • Bojan

    21.08.2024 03:50
    Dokazi
    Meni je sad sumnjiva utakmica između Vršca i Kolubare. Kako baš taj rezultat da ostavi Mladost u ligi? Ajde malo da opletemo i po njima bez dokaza...
  • Kewa

    20.08.2024 18:42
    Važiću, kamo mojih 100 evry?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Vojvodina izgubila od Napretka

Fudbaleri Vojvodine izgubili su večeras na "TSC areni" od ekipe Napretka rezultatom 1:2 u šestom kolu Mocart Bet Superlige Srbije.