Matijević kupio Mirotin grupu koja poseduje fabriku ulja "Banat", ribnjak "Ečku"...

Kompanija "Matijević agrar" danas je preko svoje firme "MPZ Agrar" postala većinski vlasnik Mirotin grupe iz Vrbasa, preneo je portal Agrosmart.
Matijević kupio Mirotin grupu koja poseduje fabriku ulja "Banat", ribnjak "Ečku"...
Foto: 021.rs
U portfoliju Mirotin grupe nalaze se fabrika ulja "Banat" u Novoj Crnji, "Sava Kovačević" iz Vrbasa, mlin "Mirotin Tisa" iz Savinog Sela, Ribarsko gazdinstvo "Ečka" iz Lukinog Sela, mlekara "Dana" iz Vrbasa, kompanija "Agrovojvodina komercservis" iz Novog Sad i preduzeće "Agrimaks" iz Vrbasa.
 
Uz to, Matijević od danas gazduje i kompanijama "Mirotin energo", "Mirotin vet", "Mirotin invest" iz Vrbasa, kao i kompanijom "Mirotin Crna Gora" iz Podgorice.
 
Uljara "Banat" u Novoj Crnji na tržištu je prisutna sa svojim glavnim proizvodom – uljem "Cvet banata", a sirovinski sektor mahom je u tom delu Vojvodine. Jedna je od pet najvećih fabrika ulja u Srbiji, pored zrenjaninskog Dijamanta, uljare u Šidu, vrbaskog Vitala i Sunca iz Sombora.
 
Poljoprivredno preduzeće "Sava Kovačević", jedan je od nekadašnjih najvećih agrarnih kompleksa. Osnovano je 1946. godine, a sada poseduje oko 4.000 hektara zemljišta, oko 50 hektara voćnjaka, farmu krava i farmu tovnih junadi.
 
Ribnjak "Ečka" jedan od najstarijih ribnjaka u Evropi, tu je 1891. godine započela proizvodnja ribe, a prostire se na oko 2.000 hektara.
  • batopop@gmail.com

    12.12.2021 10:42
    Uljara Banat N.C.
    Koliko % je uzeo neznam ali je uzeo najbilju uljaru u bivšoj velikoj državi, mirotin je doveo u,, loše,, stanje. ima dobre predradnike i radnike u proizvodnji. Ljusku kao grejanje i za proizvodnju i i i mnogo toga pozitivnog...
  • Ribar

    23.09.2021 19:44
    Gospodin upravo zatvara ribnjak sa tradicijom,hotel Sibilu....Samim tim ce i Carska bara,prirodni rezervat otici u zaborav....Nestaje tradicija i mi sa njom,samo toga nismo svesni....Kada se osvestimo posle ovog kljukanja koronom i ostalim rijalitijima bice kasno!!!!!
  • Voja

    25.08.2021 14:58
    Alternativa
    Nisu nam dobri naši koji su se obogatili preko noći, a ni tuđi koji dođu na par godina da iskoriste beneficije dobijene od države.To su jedine opcije koje imamo na raspolaganju i nisu povoljne.Ipak, možda je manje zlo da budu naši, kakvi god da su, pošto strani odoše i neće se vraćati.Razumem i one koji podržavaju drugu opciju, koja je OK na kratke staze.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti