LSV i SSP o najavi ministarke Grujičić: Novi Sad mora da ima gradsku bolnicu

Liga socijaldemokrata Vojvodine i Stranka slobode i pravde protive se najavi ministarke zdravlja Danice Grujičić da Kovid bolnica na Mišeluku postane centar za palijativnu negu.
LSV i SSP o najavi ministarke Grujičić: Novi Sad mora da ima gradsku bolnicu
Foto: 021.rs (ilustracija/Insajder/021.rs)

U LSV navode da građani Novog Sada nemaju gradsku bolnice, pa je najava da će Kovid bolnica postati gradska predstavljala dobru vest.

Međutim, kažu, očito da ministarka Grujičić nema nameru da pomogne u podizanju kvaliteta zdravstvene zaštite. 

"Novosađani su već godinama snažno opredeljeni za izgradnju gradske bolnice, pa je veoma čudno što ministarka zdravlja ne sluša glas građana najvećeg grada u Vojvodini. Nadamo se da je u pitanju samo šum na vezama i nesporazum, a ne odluka u maniru strogo centralizovane vlasti. Moguće je da je u pitanju i sukob dve frakcije u Srpskoj naprednoj stranci", poručuju u LSV.
 
Iz novosadskog odbora SSP kažu da je najava ministarke zdravlja neprijatno iznenadila Novosađane, "jer će ponovo ostati bez gradske bolnice, prošlogodišnjeg ambicioznog SNS obećanja".
 
"Problemi sa nedovoljnim brojem i neodgovarajućom strukturom medicinara zaposlenih na Mišeluku, neispravna voda u novom objektu i poznata organizaciona nesposobnost 'naprednjačkih' rukovodilaca u zdravstvenim ustanovama – ne smeju da budu razlog za promenu plana, jer Novosađanima je bolnica hitno potrebna", poručuju u ovoj stranci.
Gradski odbor Stranke slobode i pravde Novog Sada zahteva od gradonačelnika i pokrajinskog sekretara za zdravstvo hitan odgovor na pitanje: da li se u ovom slučaju radi samo o neobaveštenosti ministarke Grujičić ili će Gradska bolnica "Novi Sad" ponovo ostati samo deo predizborne kampanje, odnosno – "parče oproštajne torte bivšeg gradonačelnika Miloša Vučevića?"
 
"Ponovo pozivamo naprednjačku vlast da što pre otvori Gradsku bolnicu, kako zbog dugih lista čekanja na pregled i terapiju, naši sugrađani ne bi propustili priliku da bolest otkriju i leče se u ranim fazama, te tako dođu u situaciju da postanu kandidati za palijativnu negu", zaključuju u SSP.
  • Stohadin

    14.12.2022 10:38
    Bolnica
    Eno im je ona na mišeluku.
    Svakako je pravljena samo za buduću "elitu" iz istog šora.
    Mi sirotinja ćemo i dalje u domove zdravlja i polikliniku.
  • Milica

    13.12.2022 20:32
    Iriški Venac
    Nigde bolje mesto od Iriškog Venca.Uostalom i tamo postoje objekti bivše bolnice.Mir,tišina,vszduh,prizemni objekti, staze za šetnju a izdvojeno od saobraćaja.Nemojte lutati bolje mesto ne postoji!
  • S56

    13.12.2022 18:35
    Mnogo se krade
    U Srbiji,pa i u Vojvodini postoje stotine nedostataka. Nije lako otkloniti ih, a sa sektom na vlasti to je nemoguće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".