Za održavanje sportskih terena pripremljeno gotovo pet miliona

Gradska uprava je raspisala tender za održavanje tartan staza i drugih veštačkih podloga širom Novog Sada za 2023. godinu, a procenjena vrednost iznosi oko pet miliona dinara.
Za održavanje sportskih terena pripremljeno gotovo pet miliona
Foto: 021.rs
Radovi na održavanju će se obavljati na osnovu pojedinačnih radnih naloga Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije za konkretne situacije, odnosno oštećenja koja budu uočena na licu mesta tokom godine.
Tenderom Gradske uprave za komunalne poslove je predviđeno čišćenje tartan staze i sintetičkih smesa minimum dva puta mesečno, kao i popravka oštećene površine i obeležavanje linija na podlogama.
 
U tehničkoj specifikaciji se zahteva i obilazak terena minimum jednom nedeljno tokom sezone i manuelno uklanjanje krupnijih nečistoća i otpada, kao i višekratno sakupljanje i odnošenje lišća sa terena za mini golf.
 
Rok za prijavu ponuđača je 24. februar.
 
Podloge od tartana će se održavati na lokacijama:
- tartan staza na keju
- košarkaški teren Beogradski kej (kod mosta)
- košarkaški teren Beogradski kej 41
- košarkaški teren Turgenjeva 2
- teren za mali fudbal Turgenjeva 5a
- teren za basket Petra Drezgića 23
- teren za basket Đorđa Rajkovića 16
- teren za basket Radnička 51a Veternik
- dva terena za basket Bulevar Despota Stefana (Limanski park)
- fitnes sprave Sunčani kej 33
- fitnes sprave Sunčani kej (kod indeksa)
- teren za mini golf Sunčani kej (kod veslačkog kluba "Danubijus")
- tartan podloge na dečijim igralištima
- tartan podloge na terenima na otvorenom
 
Podloge od sintetičkih smesa će se održavati na lokacijama:
- teniski tereni Sunčani kej (kod fabrike vode)
- teren za košarku Nikole Marinkova
- teren za košarku Dragiše Brašovana 10
- teren za košarku Gagarinova 10
- teren za rukomet Fruškogorskog odreda 4
- teren za mini fudbal Đorđa Rajkovića 16
Podsetimo, Gradska uprava za komunalne poslove je pokrenula i tender za održavanje dečijih igrališta i rekreacionih površina sa rekvizitima. Procenjena vrednost iznosi više od 28 miliona dinara bez PDV-a, a postupak je otvoren do 28. februara.
 
Usluge održavanja dečijih igrališta i rekreacionih površina sa rekvizitima obuhvataju održavanje svih elemenata dečijih igrališta, rekreacionih površina i pratećeg mobilijara, kao što su to klupe, korpe, zaštitna ograda i slično.
 
Inače, u Novom Sadu ima 228 registrovanih dečijih igrališta, terena za košarku, basket i mali fudbal, kao i teretana na otvorenom i drugih terena za rekreaciju koji su obuhvaćeni ovom javnom nabavkom.
  • PODBARČANKA

    21.02.2023 11:43
    podbarčanka
    Pogledajte na šta liči metalna zaštita koša(gola) na sportskom terenu između kula,na B.keju.Brže bolje su odvaljene metalne šipke koje služe kao zaštita.Dok drage mamike piju kaficu,puše i tračaraju,njihova deca divljaju.Blago je reći sramota...
  • basket

    20.02.2023 11:46
    razlika
    koja je razlika između terena za basket i košarkaškog terena?
  • milmar

    20.02.2023 11:36
    same
    lokacije održavanja i popravki tartan staza, i sintetickih podloga, govore nam o tome gde su postavljene, hoću reći samo po gradu u urbanim delovima, osim jedne u Veterniku,ni jedna nije postavljena, niti se održava u prigradskim naseljima ! dajte nama tucanik,strugani asfalt ....nasoj deci nije potreban tartan, ne znamo ni mi stariji, ali izgleda ni nasa deca i unuci nece saznati, jos jedna sramota

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".