Novosađani, usporite: Kamere za snimanje prekršaja biće i na raskrsnici Cara Lazara i Stražilovske

Ugao Bulevara cara Lazara i Stražilovske je dodat na spisak lokacija koje će biti pokrivene kamerama za automatsko snimanje prekršaja.
Novosađani, usporite: Kamere za snimanje prekršaja biće i na raskrsnici Cara Lazara i Stražilovske
Foto: 021.rs
Osim ove lokacije, od ranije je u planu da se kamere postave u Petrovaradinu, u Preradovićevoj ulici, kod Bloka 8, kao i na raskrsnici Ulice oslobođenja i Vojvođanske u Rumenci.
Odluku da se postave kamere na ovoj prometnoj raskrsnici, u blizini Univerzitetskog kampusa, donelo je Gradsko veće na predlog Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima. 
 
U vezi sa tim je obavljena izmena Programa korišćenja sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji Novog Sada.
Programom se predviđa 35,3 miliona dinara za kupovinu kamera i njihovo postavljanje. Posao na instalaciji opreme će u ime Novog Sada sprovesti Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI).
 
Kamere za video nadzor koje se postavljaju detektuju brzinu kretanja automobila, prolazak na crveno svetlo, nepropisno skretanje u raskrsnici, korišćenje trake za javni prevoz i drugo.
 
U Novom Sadu su već postavljene kamere na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara, kao i na raskrsnici Partizanske i Temerinske ulice. 
Softver i kamere koje se postavljaju imaju mogućnost da snime svako vozilo, a mogu da detektuju vozilo pri brzini od 240 kilometara na čas. Informacije se dostavljaju MUP-u i čuvaju se tokom tri godine. 
 
Ukoliko se dogodi da je kamera neispravna, u centru se šalje alarm o tome. Lokalni server se nalazi u policijskoj upravi u Pap Pavla, a pristup sistemu ima operater u policiji koji radi verifikaciju saobraćajnog prekršaja.
 
Prema dostupnim podacima, od 1. januara do 1. marta, na dve raskrsnice u Novom Sadu evidentirano je na stotine prekršaja prekoračenja brzine, prolazaka kroz crveno svetlo i nepropisnog prestrojavanja. 
  • Sima kosmos

    13.04.2023 22:50
    Možda te kamere i nisu tako loše. Dosta je bilo divljanja po gradu. Samo kad bi neko gledao te snimke. Šta policajac ima od kamere, ništa, platu? Ovako on pruži lizalicu ti mu daš crvenu i on i kolega idu na krofne. Tako da će kamere zarđati na tim banderama. Samo su bacili pare, da ne kažem da su neko dete mogli izlečiti za te pare.
  • Sale

    13.04.2023 17:02
    Polako postajemo policajka država diktatura kazne.
  • Ružica

    13.04.2023 07:42
    Jadno je i tužno da (ne)ljudi usporavaju svoja vozila zbog kamera, da ne bi bili kažnjeni, mada, uglavnom i nisu. Gde je savest, gde je svest, gde je moral, gde je ljudskost, gde je obaveza?????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".