Pobeda Novosađana: GSP mora da vrati stari red vožnje, "racionalni" će biti preispitan

Redukovani red vožnje Gradskog saobraćajnog preduzeća biće vraćen na prethodni režim vožnje, odnosno na red vožnje pre 1. aprila.
Pobeda Novosađana: GSP mora da vrati stari red vožnje, "racionalni" će biti preispitan
Foto: 021.rs
Ovo za 021.rs kaže gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, koji je GSP-u i naložio izmenu polazaka.
Kako je obrazložio, odluka o promenama je doneta zbog velikog broja pritužbi građana na funkcionisanje javnog prevoza od 1. aprila, odnosno nakon redukcija.
Đurić će tražiti i reviziju reda vožnje jer, na primer, u jutarnjim satima saobraćaju dupli autobusi iz Sremskih Karlovaca koji nemaju putnike i koji bi bili bolji u upotrebi na drugim linijama.
 
O redukcijama koje je od 1. aprila uvelo Gradsko saobraćajno preduzeće građani su saznali iz detaljne analize izmena koje je, uoči aprila, objavio 021.rs.
 
Prema analizi, na većini gradskih i na pojedinim prigradskim linijama došlo do je ukidanja na desetine polazaka u danu, što je GSP obrazlagao uvođenjem ekonomski opravdanog prolećnog reda vožnje i potrebi da se ukinu pojedini jutarnji i večernji polasci.
Usledile su brojne žalbe Novosađana, koji su uspeli i da dokumentuju da ne mogu fizički da uđu u autobus.
 
Građani su podelili i iskustva kad im se autobusi uopšte nisu pojavili u naznačeno vreme u redu vožnje, a reakcije su stigle i od većine opozicionih stranaka.
  • Dzoni

    15.04.2023 23:44
    Konačno nesto dobro da se postigne
  • Predstava II

    15.04.2023 17:36
    ... za neuki narod. Zglobni autobusi koji se iz Sremskih Karlovaca vraćaju skoro prazni su u dolasku dovezli đake Karlovačke gimnazije na nastavu! Da nije u planu da se ti polasci zglobnih autobusa ukinu?
  • BMicic

    15.04.2023 17:14
    I šta ćemo sada?
    Pirova pobeda pošto ono što se ne saopštava je to da je dosta vozača otišlo da vozi autobuse u Nemačku. Pitanje je da li mi imamo vozače koji će popuniti te linije? Prvo da otvorimo pitanje da li ova država školuje vozače i medicinsko osoblje, a onda nam zapad preuzme kvalifikovanu radnu snagu u čije stvaranje taj isti zapad nije ništa ulagao, a mi kao društvo ostanemo praznih šaka i bez radne snage? Možda da se u društvu otvori pitanje da li je zato problem da se redovno održavaju sve linije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti