Đurić: Zaposleni u GSP će morati malo na teren, da vide kako idu linije

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić utiska je da zaposleni u Gradskom saobraćajnom preduzeću ne prate dobro situaciju unutar sopstvene firme.
Đurić: Zaposleni u GSP će morati malo na teren, da vide kako idu linije
Foto: 021.rs
Gradonačelnik je ovo izjavio na pitanje 021.rs o redukciji autobuskih linija u okviru prolećnog reda vožnje, koje su izazvale veliki broj žalbi građana.
Đurić očekuje da će već danas naložiti preduzeću da vrati pređašnji red vožnje, sa više polazaka, ali očekuje i da rukovodstvo bolje procenjuje potrebe Novosađana koji koriste usluge GSP.
"Ja pitam zaposlene koji se voze autobusom, neki dolaze sa Klise, iz Futoga, Veternika i dolazim i ja do saznanja da nije sve baš tako sjajno, da ne funkcioniše baš kako meni govore (iz preduzeća). Ipak je stanje na terenu malo drugačije i ne idu autobusi za Klisu baš na pola sata, već idu na sat vremena", navodi gradonačelnik.
 
Đurić je utiska da se situacija unutar firme ne prati dobro.
 
"Imam utisak da ne prate ni oni ljudi dobro situaciju unutar firme, moraće malo i da idu na teren da vide linije kako idu - jesu li pune ili nisu, da li treba negde harmonika ili redovan autobus. Meni je bezveze da ujutru za Karlovce ide harmonika u pola sedam, u 7.15 prolazi starim Karlovačkim putem i voze se dve bake koje možda idu na svoje vikendice", kaže gradonačelnik.
Ekonomski mu je, kaže, više opravdano da na ovim polascima saobraća manji autobus, ali da se linije ne ukidaju.
 
O redukcijama koje je od 1. aprila uvelo Gradsko saobraćajno preduzeće građani su saznali iz detaljne analize izmena koje je objavio 021.rs.
  • B

    14.04.2023 19:25
    mnogo bolja ideja
    Hajde da veci deo zaposlenih cine soferi i mehanicari, ustecete mnogo vise nego na smanjivanju broja polazaka. S tom sto cete morati da otpustite par stotina trutova iz stranke i koalicionih partnera.
  • @Veliki Štrumpf

    12.04.2023 23:28
    O čemu ti pričaš?? Porez na imovinu ove i prošle godine uopšte nije menjan, tačnije umanjen je zbog amortizacije. Stručnjače naš.
  • Budućnost

    12.04.2023 22:49
    PRAVNICI
    Trebao bi i pravni tim da izađe na ulicu i sagleda situaciju. Rešenje uvek postoji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".