Poljoprivrednici odblokirali put Zrenjanin - Novi Sad: Saobraćaj normalizovan, u sredu nove blokade

Nezadovoljni poljoprivrednici iz Aradca, Kumana, Elemira i Taraša blokirali su mehanizacijom magistralni put Zrenjanin - Novi Sad. Saobraćaj je nakon višečasovne obustave normalizovan.
Poljoprivrednici odblokirali put Zrenjanin - Novi Sad: Saobraćaj normalizovan, u sredu nove blokade
Foto: 021.rs

Ratari su najavili i da će ovaj magistalni put i sutra, 17. maja biti prokiran zbog protesta.

Oni su danas u više navrata po sat vremena blokirali saobraćajnicu,  poslednja blokada održala se danas od 17 do 18.30 časova.

Kako su najavili, sutra se ponovo okupljaju na toj raskrsnici a blokade saobraćaja planirane su na po dva sata u periodu od 10 do 12 časova, od 13 do 15 i od 16 do 18 časova.
 
Prema rečima Dejana Rakića, poljoprivrednika iz Aradca, učesnici protesta do sada su imali razumevanje učesnika saobraćaja, posebno vozača kamiona, dok građani koji se vraćaju sa posla negoduju.
Kako je javio N1, putnički saobraćaj se odvija starim putem između Žabaljskog mosta, kroz Aradac do Zrenjanina, dok je teretni saobraćaj i prolazak autobusa obustavljen.
 
Iz JP Putevi Srbije obaveštavaju da je saobraćaj trenutno obustavljen, a da je alternativni putni pravac lokalna saobraćajnica kroz mesto Aradac.
 
Dodaju i da će javnost biti blagovremeno obaveštena o normalizaciji saobraćaja.
 
Poljoprivrednik iz tog sela Dejan Rakić kazao je da oni neće odustati od svojih zahteva i da nije tačno da Vlada ne može da se "meša" u određivanje cena pšenica, jer su se, kako je rekao, "mešali" i prošle godine kada je cena bila 40 dinara po kilogramu i kada su zabranili izvoz.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 
U Zrenjaninu su danas protestnu vožnju zrenjaninskom "magistralom" organizovali članovi Saveza udruženja poljoprivrednika Banata, a jedan od poljoprivrednika, Slavko Vukov, rekao je da će ukoliko ne bude pomaka morati da nastave protest.
 
Poljoprivrednik Svetislav Seležan upozorio je da su poljoprivrednici u nezavidnom položaju, zbog čega i jesu na ulicama, a da vlast koja može da reši sve ako hoće, odbija da to učini.
 
Nezvanično, put Zrenjanin-Novi Sad biće blokiran i od 18 do 19 časova.

Komentari 26

  • G pen

    17.05.2023 06:53
    Vidi ove botove sto se boje da ce im 26. biti blokiran izlaz iz Novog Sada. Mozete slobodno otici ali zbog zdravijeg vazduha ovde tog dana nemojte se vracati. Idite kod onih koje volite pa cete biti sretni vi i mi bez vas.
  • Detelinara

    16.05.2023 22:20
    Sajam
    Što policija ne reaguje? Upropastiče nam poljoprivredni sajam što im je i cilj. Kakvi seljaci ruše reputaciju ovako prelepom gradu. Udrite žestoke kazne i rasterajte ta g....
  • Ns

    16.05.2023 21:44
    Alo
    Imate izbore pa se tamo izjašnjavajte a ne blokiranjem života drugim građanima!Sutra zbog vas neki građanin nije stigao do bolnice,neko dete,bilo ko..Ne cvetaju ruže u državi ali je realno mnogo bolje nego pre..Odakle vam traktori,gorivo da rasipate?Blokirali ste banovinu pre pa ste vrteli jagnjiće,prasiće,pili kartone piva ispred,zagorčavali drugima život i prolaz..Zapišavali trotoare okolo..Ma hajde bre,imate izbore pa se tamo izjašnjavajte..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti