Protest poljoprivrednika se nastavlja u sredu: Vožnja do Banovine, od 17 časova blokada saobraćaja

Poljoprivrednici koji se nalaze u Novom Sadu će u sredu, 17. maja organizovati protestnu vožnju do Banovine, a posle podne se očekuju i blokade raskrsnica.
Protest poljoprivrednika se nastavlja u sredu: Vožnja do Banovine, od 17 časova blokada saobraćaja
Foto: 021.rs

Kako za 021.rs navodi Goran Filipović, ratari očekuju da im se pridruži i oko 30 traktora iz Sivca.

Svi zajedno će oko 10 časova krenuti u protestnu vožnju od Novosadskog sajma do Kompleksa Banovine, a zauzeće dve trake.

"Zastoj saobraćaja će biti samo dok se mi budemo kretali do Banovine i nazad. Nećemo blokirati ništa, samo ćemo ispred pokrajinske vlade biti parkirani", navodi on.
 
Filipović objašnjava da će biti parkirani ispred Banovine do 13 časova, kada će se vratiti nazad kod Master centra.
 
"Nakon što prođe špic blokiraćemo saobraćaj od 17 do 18 časova, kada ćemo zatvoriti Bulevar oslobođenja i raskrsnicu sa ulicom Kralja Petra i još jednom ulicom za koju se još uvek nismo odlučili", rekao je on za 021.rs.
 
I drugi poljoprivrednici širom Srbije i Vojvodine će blokirati puteve u Subotici, Požarevcu, Pančevu, Bogatiću. Zna se i da će magistralni put Zrenjanin - Novi Sad biti blokiran.
 
Ratari protestuju kako bi skrenuli pažnju na svoje probleme. Prethodno je Vlada Srbije na njihove zahteve ostala nema.
Njihovi zahtevi svode se na bolje uslove za rad, uz povećane iznose subvencija, niže akcize i bolje otkupne cene.
 
Opširnije o razlozima protesta poljoprivrednika čitajte u posebnoj vesti OVDE.

Komentari 21

  • Sofija

    17.05.2023 08:09
    Ovo ima svojih dobrih strana.Treba osetiti kako izgleda centar bez saobracaja.Famooznoooo:)))
  • Maroder

    17.05.2023 07:25
    @Dogodine u Botosu.. To je nazalost i tragediju svih nas tacno.. Ali nije zgoreg da ljudi ne trose gorivo do Bg dodju do Banovine dobrano je okupaju jogurtom, mlekom, kravljom balegom ko ne koristi vestake i koliko sta ko ima neka pripomogne sa kantom benzina.. Gde je propadanje i stradanje nase voljene zemlje pocelo, red je da tu i zavrsi..
  • Kloks

    17.05.2023 07:22
    Botine
    Onaj ko misli da se u poljoprivredi radi kad i koliko hoce, 20 dana godisnje po hektaru kukuruza za cist profit od 1600e (takav jedan pametnjakovic je pravio racunicu ovde juce), neka proda svoj memljivi stan na Satelitu ili Grbavici za 2000+ evra po kvadratu, pa uzme kucu sa okucnicom u okolini NS. U drugom/trecem "redu" sela oko NS (Begec, Glozan, Kulpin, Ravno Selo, Stepannovicevo, Sirig, Gospodjinci, Sajkas...) moze se kupiti imanje za trecinu vrednosti tih stanova, i jos da vam ostane za mehanizaciju, pa zivite od poljoprivrede! Ako nemate odmah da kupite zemlju, platite arendu 400e (posto kazete da je toliko), nece vam biti tesko, jer je zarada mnogo veca, pa kad nakupite dovoljno, onda kupite sebi i zemlju, a i stanove u NS za kes!

    Stvarno ne znam kako sebe i svoje bliznje pogledate u oci nakon sto se prodate ovoj kriminalnoj bandi na vlasti! Ili je zaista moguce da ni toliko pameti nemate, pa verujete u to sto pisete!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti