Jožef Klem ostaje na mestu v.d. generalnog direktora RTV, pre sednice povukao ostavku

Jožef Klem ostaje na mestu vršioca dužnosti generalnog direktora JMU Radio-televizije Vojvodine, saopšteno je iz ovog preduzeća.
Jožef Klem ostaje na mestu v.d. generalnog direktora RTV, pre sednice povukao ostavku
Foto: 021.rs

"Klem je u sredu, 20. juna, pre održavanja sednice Upravnog odbora RTV, pismeno povukao svoju prethodno upućenu ostavku, ali ona nije stigla do same sednice, te UO nije mogao biti upoznat sa njegovom odlukom", navodi se u saopštenju.

Na današnjoj sednici UO je usvojio povlačenje ostavke i poništio jučerašnju odluku o imenovanju novog v.d. direktora RTV.

"Sve ostale odluke sa jučerašnje sednice ostaju na snazi, što znači da nijedan od dvojice kandidata nije dobio neophodnu dvotrećinsku podršku članova UO za izbor za direktora kuće", navode.
 
Takođe, na snazi ostaje odluka o raspisivanju novog konkursa za izbor direktora JMU Radio-televizije Vojvodine.
 
Podsetimo, pokrajinski servis je na sednici održanoj 20. juna odlučio da na mesto v.d. direktora imenuje Sanju Jašarević-Kužić, dotadašnju zamenicu generalnog direktora te kuće.
 
Kako se navodi u saopštenju, Sanja Jašarević-Kužić je diplomirana pravnica, sa više od deset godina iskustva u RTV-u na odgovornim funkcijama, a pre toga je radila kao sudija i pomoćnik ministra za ljudska i manjinska prava u kom svojstvu je bila i šef delegacije Republike Srbije pred relevantnim komitetima Ujedinjenih nacija. Za v.d. direktora izabrana je većinom glasova članova UO.
 
Takođe, glasalo se i za kandidate koji su se prijavili na konkurs za izbor direktora RTV-a, koji je raspisan 1. februara ove godine. Od pet prijavljenih kandidata komisija koju je imenovao UO je utvrdila da uslove za izbor ispunjavaju dva kandidata, Budimir Marković i Željko Dvožak.
 
Nijedan od njih dvojice na glasanju nije dobio neophodnu dvotrećinsku većinu članova Upravnog odbora Radio-televizije Vojvodine koji broji devet članova. 
Upravni odbor je doneo odluku o raspisivanju novog konkursa za generalnog direktora JMU RTV.
 
Kako je ranije pisao portal Cenzolovka, RTV nema generalnog direktora već dve godine.

Teme

RTV
  • butterfly

    22.06.2023 11:01
    žalosno kako pojedinci sebi dozvoljavaju da se igraju sa sudbinama ljudi,
    ali... ničija nije gorela do zore
  • Jana

    22.06.2023 07:22
    Ha,ha,ha! Mogu misliti kako se Sanja Kužić zblanula! Taman digla nogu da uzjaši murta, kad cvrc!
  • xqt

    22.06.2023 06:57
    Radikalski cirkus
    Izgleda da dva kandidata nisu stekla poverenje sekte, pa je na brzinu povampiren sadašnji v.d. direktor. Još jedna nazadnjačka mutljevina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".