Mesta spremna, ali još nepoznato kada Novi Sad dobija nove punjače za električne automobile

Na ulicama Novog Sada za sada neće biti novih punjača za električne automobile iako su na dve lokacije već napravljeni parkinzi sa tom namenom, a na trećoj će to biti urađeno narednih nedelja.
Mesta spremna, ali još nepoznato kada Novi Sad dobija nove punjače za električne automobile
Foto: Pixabay
Kako 021.rs saznaje, Grad ima u planu da finansira postavljanje opreme neophodne da parking mesta namenjena za električne automobile prorade, ali za sada nisu precizirani rokovi, a nije poznato ni koliko će to koštati. 
Do sada je "Parking servis" uredio jedno parking mesto za punjenje električnih automobila u delu Bulevara oslobođenja, od Pap Pavla do Jevrejske ulice, u toku je uređenje još jednog u Ulici Ivana Ribara, a upravo je raspisan i tender za uređenje parkirališta u Filipa Filipovića gde će biti takođe jedno mesto za punjač.
U ovom javnom preduzeću su za 021.rs objasnili da radovi koje su oni izveli nisu predvideli da se postavi i sam punjač, nego da se obezbedi podzemna instalacija i obave ostali građevinski poslovi neophodni za instalaciju punjača. Oni su precizirali da nemaju informacija kada će biti postavljeni punjači i da je za to zadužena gradska uprava.
 
Za 021.rs su iz Gradske kuće tek posle dve nedelje odgovorili na pitanja o tome kada će na Bulevaru oslobođenja, u Dr Ivana Ribara i Filipa Filipovića biti postavljeni punjači za električne automobile.
 
"U planu je da Novi Sad preko Gradske uprave za zaštitu životne sredine na navedenim lokacijama finansira nabavku i postavljanje punjača za električne automobile. Nabavka i postavljanje punjača za električne automobile biće realizovana po završetku radova na saobraćajnoj infrastrukturi na navedenim lokacijama, kao i po sprovedenim zakonskim procedurama za nabavku i postavljanje punjača za električne automobile", samo su kratko naveli iz Grada, bez drugih informacija.
 
Gde su trenutno punjači za e-vozila?
 
Kažimo i da u Novom Sadu postoji tek nekoliko punjača.
 
Jedini gradski, postavljen uz pomoć jedne od banaka, nalazi se Bulevaru cara Lazara, neposredno pre turbo kružnog toka, zatim dva punjača su na parkingu Lidla u Ulici Ive Andrića, a koje je postavila istoimena kompanija. Postoji i pet punjača u garaži tržnog centra Promenada, kao i jedan na Gaspromovoj pumpi na auto-putu, u smeru Beograda. 
 
Ranije je bio i jedan na ulazu u JKP "Čistoća", ali nije više u funkciji.
 
Uskoro bi trebalo da proradi oko deset punjača u podzemenoj garaži kod Banovine, kao i još toliko kada se sagradi podzemna garaža u Modene.
  • komša

    03.07.2023 16:27
    automobili na struju totalna glupost eno gradski autobusi moraju posle svakog kruga da se pune 8 minuta jer imaju domet 40km leti a25km zimi
    morali zbog brzih punjača da postave novu trafo stanicu vuku struju ko fabrika cementa
  • anti

    03.07.2023 15:27
    @ Marta
    03.07.2023 • 14:32
    Koji el.auto?
    Taj automobil kosta kao garsonjera. Realno u Srbiji ce da se voze nikada!

    Pogledaj sve one automobile koji kostaju preko 80.000 evra po gradu, ima ih ne malo. E takvi ljudi ce da kupuju i elektricne automobile cim budu imali gde da ih pune. Neki ih vec imaju i pune ih kod kuce.
  • Gerilac

    03.07.2023 14:51
    Prvo Bog sebi stvorio bradu
    Nisu ti političari mutavi:
    "Uskoro bi trebalo da proradi oko deset punjača u podzemenoj garaži kod Banovine, kao i još toliko kada se sagradi podzemna garaža u Modene."
    Naravno, uz to idu i zlatne kartice za parking i posao u Banovini i Gradu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".