Novosađanin koji je škodom udario Voštinića bio pijan

Vozač "škode" koji je sinoć udario Predraga Voštinića, aktivistu Lokalnog fronta iz Kraljeva, autom je upravljao pijan, potvrdili su iz kraljevačke policije.
Kako je saopštila kraljevačka policija, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu intenzivno rade na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti saobraćajne nezgode koja se dogodila sinoć, oko 19.30 časova, u Adranima kod Kralјeva, a u kojoj je povređen četrdesetosmogodišnji biciklista.  
"Policija je alkotestiranjem utvrdila da je dvadesetčetvorogodišnji muškarac iz Novog Sada, koji je u trenutku nezgode upravlјao 'škodom', bio pod dejstvom alkohola, a po nalogu tužioca naložena je dodatna analiza", kaže se u saopštenju policije.
Dodaju da je uviđaj je izvršio osnovni javni tužilac u Kralјevu u prisustvu pripadnika saobraćajne policije.
 
Predrag Voštinić iz Lokalnog fronta povređen je nedelju uveče u Kraljevu, kada ga je sa bicikla oborio vozač automobila novosadskih tablica. Kako je rečeno za N1, Voštinić je zadobio povrede ruke i glave i nalazi se u bolnici.
 
Prema rečima Vladana Slavkovića iz Lokalnog fronta, Voštinića je sa puta, preko bankine pokušao da izgura vozač automobila "škoda", na izlazu iz Kraljeva ka Mrčajevcima.
 
"Onda su se okrenuli na kružnom toku kod Tempa i krenuli ponovo ka njemu", kazao je Slavković.
 
Dodao je i da su napadače slikali i da ih je policija privela.
 
"Usporili su kad su naišli pored njega i počeli da mu dobacuju. On ih je ignorisao. Onda su pokušali da ga izguraju, ali nisu uspeli. Zatim su se okrenuli na kružnom toku, a bila su dva auta. Peđa je pokušao da pobegne na drugu stranu i ode ka Tempu, ali su ga stigli i udarili u biciklu", priča Voštinićev kolega iz Lokalnog fronta.
 
U međuvremenu su brojne opozicione stranke i organizacije osudile napad na Voštinića i zatražile od nadležnih da objave ime napadača i čim pre ga procesuiraju.
  • Nada

    12.09.2023 20:35
    Lov
    Ovi počeli da love...
  • Jovan

    12.09.2023 09:08
    Diplomski ispit za 7 akademaca policije:kako ubiti biciklistu.
  • boger

    11.09.2023 20:41
    "Pa šta?"
    Svakom se može desiti da se napije pa da zgazi biciklistu. Odmah sve politika, kakvi ste to ljudi?! "Nije nikoga ubio..."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".