Još četiri miliona za popravku dečijih igrališta: Zamena polomljenih klupi, kanti za otpatke...

Novi Sad će izdvojiti još više od četiri miliona dinara za popravke dečijih igrališta i drugih sličnih površina.
Još četiri miliona za popravku dečijih igrališta: Zamena polomljenih klupi, kanti za otpatke...
Foto: 021.rs
U ovoj godini lokalna uprava je već imala jedan tender za održavanje rekreatvnih prostora u Novom Sadu u vrednosti od 33.712.068 dinara sa PDV-om.
Ova nabavka je znatno manja, ne samo po vrednosti, nego i obimu poslova koji se traže da se obave do kraja godine.
Kako se u tenderu ne traži sve što je bilo i u prvom ove godine nego je obim posla smanjen, može se zaključiti da je zbog, u međuvremenu većeg uništavanja opreme na dečijim igralištima, sportskim terenima i sličnim mestima u ovoj godini Novi Sad morao da sada izdvoji dodatna sredstva da se sve popravi ili zameni oštećena ili ukradena oprema. 
 
Ovde se ne radi samo o oštećenjima igrališta usled vremenskih nepogoda, kao što su oluje u julu, nego i vandalizmu koji je uglavnom i glavni uzrok oštećenja igrališta. 
 
Tako se sada, između ostalog, traži zamena pet polomljenih klupa, četiri polomljene kante za otpatke, 30 komada panela za ogradu, kao i zamena većeg broja raznih sprava na dečijim igralištima i opreme na sportskim terenima.
 
Takođe, tenderom je obuhvaćena i popravaka desetina i desetina korpi za otpatke, klupa, ljuljaški, klackalica i drugih sprava na dečijim igralištima, zatim golova, koševa i fitnes opreme na igralištima.
Tender je obuhvatio i popravke skejt parka, kao i druge radove na svim igralištima u Novom Sadu.
 
Ponude na ovoj javnoj nabavci Uprave za komunalne poslove se otvaraju 2. oktobra. Tender je obuhvatio i popravke skejt parka, kao i druge radove na svim igralištima u Novom Sadu.
  • Džabadaja

    24.09.2023 10:11
    Na Adicama...
    od svega postavljene dve kante za smeće , dve klupe koje čini mi se su samo ukopane u zemlju i koje gledaju u kontra stranu igrališta prema putu umesto prema igralištu (vidi se da su partijski "stručnjaci" postavljali ) kod dečijeg košarkaškog igrališta. I to je sve! Bruka sramota al dobro... idu izbori treba narodu opet zamazati oči i sebi u džep staviti novca građana Novog Sada
  • Gradski oci

    23.09.2023 17:39
    .. a kada će na red stići sređivanje dvorišta vrtića po Novom Sadu? Za vrtić na Novoj Detelinari su prošle godine, navodno, odobrena sredstva, a do dana današnjeg ništa nije urađeno. Ko je munuo te pare? Da nije roditelja i vaspitača koji su se udružili i koliko-toliko sredili, dvorište ovog vrtića bi ostalo da izgleda kao obor! “Sve za našu decu”-pali ste na moralnom ispitu!
  • Djomla

    23.09.2023 16:35
    Kamera
    Gde treba nema je ali zato kad treba za punjenje budzeta tu su na svakom cosku.jedna kamera i sankcionisanje resava huliganizam

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".