FOTO Konačno: Gradiće se Kulturna stanica na Novom naselju, posao vredan 860 miliona dinara

Izgradnja Kulturne stanice "Novo naselje" koštaće više od 860 miliona dinara sa PDV-om, a Gradska uprava za imovinu i imovinsko-pravne poslove je raspisala tender za radove.
FOTO Konačno: Gradiće se Kulturna stanica na Novom naselju, posao vredan 860 miliona dinara
Foto: 021.rs (Screenshot/Google Maps)
Godinama se za ovakav objekat borila organizacija Novo kulturno naselje. U nepostojanju odgovarajućeg prostora, NKN je tokom godina organizovao brojne događaje na otvorenom i na novom mestu okupljanja za Novonaseljčane - u "Parku među brezama", ali i na lokaciji buduće kulturne stanice.
 
Ova zgrada nalaziće se na površini koja se nalazi na uglu Bate Brkića i Seljačkih buna.
 
Kako piše u projektoj dokumentaciji, površina objekta biće 960 kvadrata i biće dvospratnica. Izgradnja ovog objekta kulture u planovima je već nekoliko godina.
Objekat će u podzemlju imati garažu, kojoj će se pristupati preko kolovozne natkrivene rampe koja će biti izgrađena preko Projekta uređenja javne blokovske površine Uprave za građevinsko zemljište. U ovom delu objekta nalaziće se i muzički studio sa režijom, kao i magacinski prostor.
 
U prizemlju će biti smeštena multifunkcionalna sala, kafe, radio stanica, multifunkcionalni i izložbeni prostor.
Prvi sprat sadržaće malu salu, odeljenje gradske biblioteke, studio za umetnike i prateće prostore glavne sale.
 
Na drugom spratu su projektovani prostori za umetnike, sale za audiovizuelne i multimedijalne umetnosti, kao i prostorije osoblja Kulturne stanice.
 
Kulturne stanice treba da predstavljaju centre zajednica i mesto gde je moguće ostvariti sve kulturne i kreativne potrebe kako lokalnog stanovništva određenog kraja grada, tako i svih drugih stanovnika Novog Sada.
 
  
 
Portal Gradnja.rs je sredinom 2021. godine objavio tekst u kojem je otkriveno kako bi kulturna stanica "Novo naselje" mogla da izgleda.
 
Gradska uprava je početkom ove godine donela odluku da se uklone nelegalne barake koje su se nalazile na ovom prostoru. To još uvek nije urađeno.
Lokacijski uslovi za izgradnju ovog objekta izdati su krajem novembra 2020. godine, a kako je 021.rs već pisao, kulturna stanica nalazi se i u Generalnom urbanističkom planu Novog Sada.
 
Rok za podnošenje ponuda je 4. decembar, nakon čega će biti poznato ko će raditi na izgradnji ovog objekta.
 
Portal 021.rs nominovan je za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.

 
  • @Bulevarac

    20.11.2023 23:16
    Pored m.da i inteligencije prosečnog Srbina, može lagano da bude i 1.000.000 evra po kvadratu. Sve bi bilo isto.
  • /

    20.11.2023 19:36
    /
    neka dostave rezultate i iskoristenost tih nazovi kulturnih stanica koje su do sada izgradili
  • Мики

    20.11.2023 19:16
    Коначно да Насеље које броји 40.000 људи добије своје културно место за пројекције, изложбе и остале културне догађаје. Град расте и потребно је да се културни догађаји изместе из центра. Овим ће Насеље постати нешто више, а не само спаваоница.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".