Nezadovoljne strane: Uložen zahtev za zaštitu prava na obustavljen tender za blok oko suda

Nedavno obustavljen tender za izvođača radova na uređenje bloka oko buduće zgrade sudova dobija nastavak - neko nezadovoljan ishodom je uložio zahtev za zaštitu prava.
Zahtev se sada nalazi na odlučivanju kod Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki i, u ovom trenutku, nije poznato ko je podneo zahtev.

Portal 021.rs nominovan je za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.

Ono što je poznato je da je zahtev podnet nakon što je tender, zbog svih neprihvatljivih ponuda, obustavljen sredinom ovog meseca.
Kako je 021.rs pisao, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije obustavila je posao jer je komisija za tender obe primljene ponude ocenila kao manjkave.
 
Posao je procenjen na 74,1 milion dinara bez PDV. Grupa firmi koju čine "Suuniko solutions", "Struja" doo, JKP "Put", "Arhikom" doo, "Instel-inženjering" i "Tecton Geosystems" podnela je ponudu vrednu tek nešto niže od navedenog iznosa - 74 miliona dinara.
Međutim, stigla je i ponuda povoljnija od te, procenjena na 73,4 miliona dinara i iza koje stoje "PZP Valjevo", "Elektrovolt", "Geosistem" Valjevo, "Biodekor", "Mašinokop" i "Hidromax". U slučaju da su obe ponude ocenjene kao ispravne, povoljnija ponuda bi bila prihvaćena.
 
Prema sadašnjoj situaciji u ovom bloku, sve pristupne saobraćajnice, potporni zidovi, ograde, kanali, zelene površine, pa i javna rasveta u bloku su dotrajale, zapuštene ili devastirane.
 
U planu su izgrađene pešačke i biciklističke staze, fitnes teren sa tartan podlogom, kao i dodatno visoko rastinje kako bi se dobio utisak bogate zelene oaze. Za uklanjanje su predviđena stabla kiselog drveta, bagrema i još nekih vrsta koja su najniže ocenjena u pogledu zdravlja stabla.
 
Ukupno, predviđa se uklanjanje 15 stabala ili 20 odsto od ukupnog broja drveća u ovom bloku, a za ostala starija stabla koja su ocenjena nešto višom ocenom predložen je monitoring. U projektu rekonstrukcije navodi se da je drveće generalno u lošem stanju, osim nekoliko mlađih stabala.
Planirana je sadnja visokih i srednjih lišćara, zimzelenog i listopadnog šiblja i perena uz obodne delove zelenih površina, uz staze, pored terena za sport i igrališta u ovom bloku.
 
Svi radovi biće izvedeni na osnovu projekta o kojem je 021.rs pisao OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti