Krivične prijave protiv službenika novosadske uprave i policije zbog "selidbe glasača" u Novom Sadu

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) podneo je krivične prijave protiv više službenika Gradske uprave Novi Sad i novosadske policije.
Krivične prijave protiv službenika novosadske uprave i policije zbog "selidbe glasača" u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Kako navode iz ove stranke, prijave su podnete zbog "osnovane sumnje da su osobe počinile krivično delo sastavljanje netačnih biračkih spiskova iz člana 158 Krivičnog zakona".
 
Krivična prijava tereti službenike i njihove nalogodavce da su prebacujući pre izbora 2.613 glasača iz Novog Sada u Beograd, a zatim ih vraćajući nazad u novosadski spisak odmah posle završetka izbora, sastavili netačan birački spisak i time učinili krivično delo.
"Tragikomične su izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su ovo bili najčistiji izbori do sada, jer ovakve očigledne zloupotrebe sa biračkim spiskovima nisu zabeležene ni u jednoj držvi i napravile su od izbora pravu lakrdiju", navodi predsednik POKS-a Vojislav Mihailović.
 
Dodaju da je vlast na ovaj način "obesmislila izborni proces i samu suštinu demokratije".
"Umesto da izbori budu prilika da se građani izjasne koju politiku podržavaju, ova vlast ih je pretvorila u utrkivanje gde će više prebaciti birača iz drugih sredina, kako bi se obesmislila izborna volja građana", ističe Mihailović.
 
Kako kaže, ova krivična prijava pokazaće da li su pravosudne institucije, tužilaštvo i policija nezavisni i da li će raditi svoj posao.
 
"Na primeru Novog Sada se vidi metod izborne krađe koja postoji i u drugim sredinama. Dakle, broj birača u Novom Sadu je dana 12. oktobra 2023. bio 339.971, a 1.decembra  se smanjio na 337.290, prema utvrđenoj odluci Republičke izborne komisije o konačnom broju birača u ovom gradu. Jasno je da je tih 2.681 Novosađana prebačeno iz novosadskog u beogradski birački spisak da 'pripomognu' izbornom rezultatu Srpske napredne stranke na izborima u Beogradu", objašnjava Mihailović.
Dodaje da su od završetka izbora do 25. januara ove godine svi glasači "vraćeni u novosadski birački spisak" i zaključno sa tim datumom broj birača iznosi 340.125.
 
"Ovde je svima jasno da se i sama vlast gubi u marifetlucima, da pokušava da prikrije krađu i zametne tragove, ali to nije moguće, jer su u laži uvek kratke noge", rekao je predsednik POKS-a.
  • Sesil

    04.02.2024 10:15
    Treba podneti krivične prijave protiv svih građana koji su dali lične karte i podatke za nelegalno prijavljivanje
  • M

    31.01.2024 10:21
    Poks prevaranti
    Poks je odjednom postao pošten tek kada su izbačeni iz gradske vlasti kad su im prestale privilegije kao što su zapošljavanje i korišćenje službenih vozila i kada su prestali da koriste privilegije iz budžeta koje su koristili dok su bili u dobrim odnosima sa SNS. Kako ih nije sramota da se javljaju?!
  • Miša

    31.01.2024 09:01
    kradja
    ja sam čuo da su to 100% Đilasovi glasači . Ali ako je po nekom važećem propisu ili Zakonu moguće menjati mesto življenja onda je sve u redu.
    Medjutim , treba taj propis ili Zakon promeniti jer to nije moralno i nije fer od strane opozicije !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".