Bravo: Novosadska vlast da obustavi prodaju Agrarije, dati građanima da se koristi

Građanski pokret Bravo traži od novosadske vlasti da se prodaja kompleksa zemljoradničke zadruge Agrarija obustavi.
Bravo: Novosadska vlast da obustavi prodaju Agrarije, dati građanima da se koristi
Foto: 021.rs
Dodatno posećaju da je vlast u Novom Sadu i pored ranije odluke da se taj objekat stavi pod zaštitu kao spomenik kulture i renovira za potrebe kulturnih i javnih sadržaja proda.
Iz Bravo smatraju da bi sa stanovnicima Grbavice i ustanovama koje su bile uključene u inicijativu trebalo da se razgovara o tome da se Agrarija iskoristi kao javni prostor.
"Građanski pokret smatra da je ovo ishitren potez i nastavak politike investitorskog urbanizma kojom se Novi Sad ostavlja bez zelenih i javnih površina namenjenim građanima", navode iz Bravo.
 
Podsetimo, kako je 021.rs nedavno pisao, Grad Novi Sad odlučio je da proda kompleks (nemačke) Zemljoradničke zadruge "Agrarija" (Agraria) u Ulici Lasla Gala, koja uživa prethodnu zaštitu.
 
Kako je objavljeno u Službenom listu, Grad je doneo rešenje o nepokretnostima koje se mogu otuđiti iz javne svojine.
To podrazumeva parcelu, gradsko građevinsko zemljište, ukupne površine 2.038 kvadrata, glavnu zgradu "Agrarije" (bivši Elektrolux), kao i nekoliko manjih objekata u dvorištu ovog objekta, odnosno sve sagrađeno na ovoj parceli.
  • Комшија

    14.03.2024 14:47
    @Komsinica
    Ако ти имаш новца за бацање већина нема! Обзиром да Грађани све плаћају путем разних намета лично недам ни динара! Како за Цркву тако и за овакве Куће јер када сам израчунао колико новца отимају могао сам своју изградити са све авлијом и окућницом без да се ослања на терет Грађана!
  • komšinica

    14.03.2024 12:24
    Naravno da treba sačuvati i svakako joj se može naći namena. Pa u ovom gradu gotovo nema ništa, sem u samom centru. Nikakav kulturni prostor. Ljudi žive po kvartovima ko u najgorim selendrama a nisu toga ni svesni. Hajde, ako ima para za zidanje crkava pa valjda može da se sredi i Agrarija! Pa nije valjda da su nam kafići i crkve krajnji domet?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".