FOTO, VIDEO Sveće na trgu, cveće bačeno u Dunav: Novosađani obeležili godišnjicu masovnih ubistava

Novosađani su na Trgu slobode upalili sveće u spomen na žrtve masovnih ubistava u školi "Vladislav Ribnikar" i u selima Dubona i Malo Orašje.
FOTO, VIDEO Sveće na trgu, cveće bačeno u Dunav: Novosađani obeležili godišnjicu masovnih ubistava
Foto: 021.rs
Građani su zatim otišli do Varadinskog mosta, gde su u znak sećanja na stradale bacili cveće u Dunav.
 
 
Građane je na okupljanje na Trgu slobode, kako bi obeležili godišnjicu masovnih ubistava, pozvao pokret "Bravo".
"Okupljanjem u Novom Sadu odajemo počast preminulima i šaljemo poruku solidarnosti sa porodicama i prijateljima ubijenih, i istovremeno ukazujemo na to da, nažalost, ni posle godinu dana nismo našli način da nasilje društvu obuzdamo i umanjimo", navodi Građanski pokret "Bravo". 
 
 
Udružena opozicija Novog Sada je na godišnjicu tragedije u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu ocenila da se ništa nije promenilo u društvu u odnosu na vreme kada se zločin desio.
Udružena opozicija navodi da rijaliti programi na televizijama sa nacionalnom frekvencijom i dalje promovišu agresiju i prostakluk, dok nasilje u društvu ostaje normalna i poželjna pojava.
 
 
Kako su naveli, nasilje postaje poželjno jer čak ni oni koji tuku lidere opozicionih stranaka ispred policijskih stanica nisu sankcionisani, narkodileri nesmetano prilaze školama, a deci se kao uzori predstavljaju kriminalci i estradne zvezde.
 
 
Opozicija zahteva da se prvi školski čas nakon praznika posveti događaju u Ribnikaru i da psiholozi i pedagozi još jednom razgovaraju s decom o uzrocima i posledicama tragičnog događaja.
  • Hugi

    04.05.2024 18:11
    Meni je sramotno što se u Srbiji nije ništa promenilo, a opozicioni političari ne mogu sami promeniti svest naroda.
  • Новосађанин

    04.05.2024 09:44
    @Беба
    Људе одбијају политичари и њихови покрети, не обележавање годишњице масовних убистава.
  • T.D

    03.05.2024 23:47
    @Beba
    U pravu ste za sve,ovde neki spominju odmore i sl.sto govori da se lepo i pristojno zivi,od onoga sto neki pričaju! I ja sam se bio zavukao u Stan,gledajući Tv i kuckajuci komentare,sto govori da mi je zao,ali nebih išao dalje od toga. Sramota me je i nema opravdanja,jer smo mi stariji postali apatični lenji i sebični,zaista Sramno za Novi Sad i sve nas,čast ovom jako malom broju Gradjana koji je izasao,opravdanja sem neke bolesti za ovako nesto,nema! Bolje da cutimo,svakim komentarom jos dublje tonemo,kao ova Srbija!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".