Izbori u Temerinu: Od četiri liste, dve manjinske - koga će birati građani?

Četiri liste proglašene su za izbore za odbornike Skupštine Opštine Temerin, zakazane za 2. jun.
Izbori u Temerinu: Od četiri liste, dve manjinske - koga će birati građani?
Foto: 021.rs
Izborne liste za koje će meštani Temerina moći da glasaju jesu "Aleksandar Vučić - Temerin sutra" i "Ujednjena opozicija za Temerin", dok su tu i dve liste nacionalnih manjina - "Savez vojvođanskih Mađara - dr Balint Pastor" i "Za naš Temerin - Robert Karan - Koalicija SNAGA".
 
Prva na glasačkom listiću, po običaju, biće izborna lista "Aleksandar Vučić - Temerin sutra (Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije - SPS; dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka - SRS; Aleksandar Vulin - Pokret socijalista - PS; Miloš Vučević - Srpska napredna stranka - SNS)".
Inače, u Skupštini opštine Temerin sedi 33 odbornika, te je koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke predala listu sa tim brojem kandidata.
 
Prvi na listi je dosadašnji predsednik opštine Mladen Zec iz Srpske napredne stranke, a master ekonomista po struci.
Kako je ranije pisao 021.rs, Agencija za sprečavanje korupcije je početkom godine izrekla meru javnog objavljivanja preporuke za razrešavanje Zeca sa javne funkcije zato što je ustanovljeno da je 2021. godine, kao predsednik opštine Temerin, zaključio ugovor sa firmom čiji je suvlasik bio njegov brat Nikola Zec.
 
Ovom privrednom društvu su na osnovu potpisanog ugovora iz budžeta Opštine Temerin dodeljena novčana sredstva u ukupnom iznosu od 150.000 dinara.
 
Mladen Zec predsednik je Opštine Temerin od 21. avgusta 2020. godine, dok je pre toga bio član Opšinskog veća. 
 
Tokom četiri godine kako je Mladen Zec na čelu Opštine Temerin javljali su se problemi, pre svega u vezi sa zagađenjem koje je proizvodila farma svinja "Temerin agrar", koja je tokom njegovog mandata i napustila ovo mesto, ali problemi koji su ostali iza nje nisu rešeni. Dodatno, deponija u ovom mestu često gori, a meštani se žale i na loš kvalitet vode, koji bi trebalo da bude rešen izgradnjom nove fabrike i prečistača vode.
 
Sledeća na listi je stranka nacionalne manjine "Savez vojvođanskih Mađara - dr Balint Pastor", odnosno koalicija SVM sa Demokratskom strankom vojvođanskih Mađara i Strankom Mađarskog jedinstva.
 
Oni su na listi predali 11 kandidata za odbornike, a na prva dva mesta na listi nalaze se Robert Pastor i Čaba Čorba.
Pod brojem tri na izbornom listiću nalaziće se "Ujedinjena opozicija za Temerin - dr Tanja Radovanović (Demokratska stranka, Novo lice Srbije, Nova Demokratska stranka Srbije, Pokret obnove Kraljevine Srbije)".
 
Ova koalicija predala je listu sa 26 kandidata za odbornike u Skupštini Opštine Temerin, dok je prva na listi lekarka specijalistkinja opšte medicine Tanja Radovanović.
 
Poslednja prihvaćena lista jeste "Za naš Temerin - Robert Karan - Koalicija SNAGA", odnosno lista nacionalne manjine.
 
Ovu listu čine političke partije Bošnjačka građanska stranka i Stranka Crnogoraca, koji su podneli listu sa šest kandidata za odbornike u Skupštini.
  • Доста

    02.06.2024 08:37
    Касно је
    Да су Бачки Јарак и Темерин припали Ново Саду данас би имали све .Као на пример Каћ, Видосава,Ковиљ.Већ одавно и воду, канализацију,путеве,оно основно за овај век.А ми ће Мо се још дуго давити у фекалијама и бити без пијаће воде.
  • Dejan

    29.05.2024 20:25
    Robert Karan beše Bošnjak ili Crnogorac? Da nije smešno bilo bi žalosno.

    Što se tiče kanalizacije nekako baš preskočili centar Temerina. Važno da se kopa po Bačkom Jarku a što centar Temerina nema kanalizaciju nema veze.

    Bože spasi nas od Jaračana.
  • Milan

    16.05.2024 06:58
    Za Temerin
    Od svih koji se kandiduju, jedino je Robert Karan pravi temerinac. Uvek se borio za svoje mesto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti