SNS o incidentima kod Sajma: Direktan teroristički čin, rušilački napad na javnu imovinu

Gradski odbor Srpske napredne stranke okarakterisao je incidente kod Novosadskog sajma kao "brutalan i rušilački napad na javnu imovinu".
SNS o incidentima kod Sajma: Direktan teroristički čin, rušilački napad na javnu imovinu
Foto: 021.rs

Na Novosadskom sajmu, gde je bio smeštan kol centar vladajuće partije, došlo je do sukoba između predstavnice i opozicije.

Gradski odbor Srpske napredne stranke obavestio je sve nadležne institucije Republike Srbije, pogotovo misiju ODIHR-a u Srbiji, da se oko 13 časova dogodio brutalan i rušilački napad na javnu imovinu Novosadskog sajma i to na prostorije koje je legalno i legitimno zakupila Srpska napredna stranka, a na kojoj se nalazi kol centar.
 
"Ovaj kol centar radi i funkcioniše tradicionalno na ovoj lokaciji što je opšte poznata stvar više godina i posluje potpuno u skladu sa svim zakonskim propisima Republike Srbije. Vandali i kriminalci, njih oko 100, pokušali su da provale u predmetne prostorije i tom prilikom su razvaljivali vrata, i uništavali sve pred sobom", navodi SNS.
SNS navodi da su grupu predvodili Miša Bačulov, Brajan Brković i Miran Pogačar, te da je isečena struja u prostorima na Novosadskom sajmu, čime su "ugrozili živote svih prisutnih na predmetnoj lokaciji što je direktan teroristički čin i uništavanja elektrodistribucione mreže Republike Srbije".
 
SNS upozorava nadležne institucije i javnost, kao i predstavnike međunarodnih organizacija, naročito Kancelariju OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava "da je u Novom Sadu trenutno na snazi brutalan napad na građane i imovinu Republike Srbije, te zahtevaju "da se sa ovim kriminalnim aktivnostima prestane odmah i da institucije zaštite građane".
 
"Budući da je SNS ovakvim divljaštvom onemogućena da sprovodi potpuno zakonitu aktivnost rada kol centra, obaveštavamo javnost da ćemo radi zaštite života naših građana i imovine Republike Srbije obustaviti rad kol centra SNS na predmetnoj lokaciji uz apel da vandali ni slučajno ne pokušaju da ugroze živote naših aktivista. Takođe tražimo da tužilaštvo hitno reaguje i zaštiti građane Republike Srbije od divljaka i kriminalaca predvođenih nasilnikom Bačulovim, Brkovićem i Pogačarom", zaključuje se u saopštenju SNS-a.
  • mile

    02.06.2024 20:04
    javna imovina?!?sajam???
    sajam je akcionarsko drustvo !! kakva javna imovina?? pa jos napad i to terorsticki ??!! ne lupetajte ,aman vise!!
  • joki

    02.06.2024 20:03
    Ne može bagra da pusti da se normalno odviju izbori u izbornoj tišini i tajno.
    Alo, izborna tišina je i glasanje je tajno, ne možete zvati ljude da pitate da glasaju za vas!
  • @Izvidjac Futog

    02.06.2024 20:00
    Kako nije uspelo, kad ste se razbežali ko zečevi...?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti