Bajatović za 021: Nije mi jasno to da rušite i izigravate šerife, nasiljem hteli da opravdaju poraz

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Dušan Bajatović kaže da su sukobi tokom izbornog dana u Novom Sadu pokazali da je opozicija pokušala da opravda svoj poraz.
Bajatović za 021: Nije mi jasno to da rušite i izigravate šerife, nasiljem hteli da opravdaju poraz
Foto: 021.rs
Kako kaže za 021.rs, prema dosadašnjim informacijama, jasno je da su građani prepoznali da na vlasti treba da ostane koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke.
 
"Jednostavno, vi ne možete samo na osnovu programa destrukcije i mržnje da zasnivate svoj politički uspeh. Pobeda koalicije oko Srpske napredne stranke znači da će u Srbiji biti zadržana politička stabilnost", rekao je on.
Bajatović je dodao da je u Novom Sadu "delom" bila zastupljena referendumska atmosfera.
 
"Uprkos tome, opozicija se jednostavno pokazala na planu i necivilizacijskog ponašanja. To da vi rušite, izigravate šerife, nekoga kome treba psihijatar, meni stvarno nije jasno. Ja čestitam svim učesnicima izbornog procesa i neću da uvredim nijednog glasača opoziciji, ali ovi nenormalni pozivi na nerede, rušenje, još malo će preći u ubistva, stavljanje mete na čelo, šamaranja i ostalo", ističe on.
Dodaje da se na današnjem okupljanju opozicije ispred Novosadskog sajma nije okupilo mnogo pristalica opozicije, do 200, te da je jasno i da im se "ni njihovi glasači nisu pridružili".
 
"Sve to je dokazalo da su oni znali da će izgubiti i sva ta promocija navodnih migrantskih igrača koji nikada nisu dokazani u meri da su narušili birački proces, a po meni nisu nikako", rekao je on.
 
Bajatović ističe da su isto pokušali da urade i najavom navodnih 200 stanova u Novom Sadu koje su otkrili.
 
"Oni su u stvari samo upadali u regularne kol centre, doduše samo Srpske napredne stranke. I mi u SPS imamo izborne štabove i spiskove redovnih glasača, ne vidim ništa pogrešno u tome. Mislim da su to pokušali da izmisle da bi opravdali svoj poraz nekakvom krađom i kriminalom", dodaje on.
Što se tiče potencijalne saradnje sa opozicijom, Bajatović kaže da "političko iskustvo nalaže da treba razgovarati sa svima".
 
"Da li neko želi da razgovara ili ne, to je drugo. Oni su se kleli da neće pričati sa koalicijom oko SNS, SPS i ostali, ali u politici to nije uvek tako. Što bi bio veći krug partnera mislima da bi to za Novi Sad bilo bolje", rekao je Bajatović.
  • Драган Пантовић

    04.06.2024 12:08
    Бивши социјалиста
    "Друговима" велики поздрав за опроштај. СПС је мртав, остаје још четири године да егзистира на апаратима како би мали "рахатлокум" извукао пензију, а онда Адио другови....
  • Marta

    03.06.2024 15:39
    Ha ha!
    Vucicu, hvala ti od srca, sto si SPS zakopao da se vise nikada ne dignu! Uradio si ono sto demokrate nisu mogle 30 g.
  • Slobin socijalista

    03.06.2024 09:53
    ovo je kraj za sps!!!
    Prvi put od osnivanja sps-a na izbornoj listi nema sps-a.....
    Pokojnici !!!
    Slava drugovima....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti