Operacija žučne kese bez čekanja? U SB P.A.R.K.S. je to moguće

Hirurzi Specijalne bolnice P.A.R.K.S. operaciju žučne kese rade bez liste čekanja, a imaju kapaciteta da se svojim pacijentima posvete u potpunosti.
U okviru operativnog paketa, pacijentima je obezbeđena kompletna preoperativna priprema sa svim potrebnim analizama, operacija, kao i postoperativna nega.
 
Kako kaže medicinski direktor ove bolnice dr Damir Egelja za 021.rs, kada pacijent odluči da u Specijalnoj bolnici P.A.R.K.S. želi da uradi operaciju, lekar preuzima kompletnu brigu o njemu.
 
Ističe da je Specijalna bolnica za opštu hirurgija P.A.R.K.S. "dovoljno velika, ali i dovoljno mala" da ima kapaciteta da se svakom pacijentu maksimalno posveti.
Kakva je procedura pri operisanju žučne kese?     
                                                                                                                                          
Kada se doktoru jave pacijenti sa tegobama, prvo što se uradi jeste pregled i kompletna dijagnostika.
 
Kako objašnjava dr Egelja za 021.rs, kada je reč o problemima sa žučnom kesom, kod pacijenata se uglavnom oni javljaju kao bol ispod desnog rebra, mučnina ili povraćanje, nadutost, a posebno nakon što pojedu nešto masno. 
"Ono što je bitno za pacijenta jeste da mi u potpunosti organizujemo sve neophodne analize koje su potrebne da se pre operacije urade, pa tako i pregled kod pulmologa, kardiologa, anesteziologa. Takođe, s obzirom da u okviru naše ustanove ne posedujemo CT i MR aparate, organizujemo prevoz pacijenta do naših saradnika. Dakle, pacijent ni u jednom momentu nije prepušten sam sebi", ističe sagovornik 021.rs.
 
Kako dodaje dr Egelja, sve operacije rade se bez liste čekanja, a one koje su urgentne se organizuju i istog dana.
 
Foto: SB P.A.R.K.S.
 
Sama bolnica opremljena je sa šest soba za pacijente, odnosno ukupno 12 kreveta. Dr Egelja navodi da se pacijenti nakon operacije, u zavisnosti od procene hirurga, zadržavaju na lečenju nekoliko dana.
 
"Posle operacije se kod nas ostaje nekoliko dana, dok se sistem pacijenta u potpunosti ne oporavi. Ja uvek pacijentima govorim da su oni u mojoj brizi sve dok ne izvadim poslednji končić, što pacijentima mnogo znači", objašnjava dr Egelja za 021.rs.
 
  
Dr Damir Egelja (Foto: SB P.A.R.K.S)
 
Iskusni hirurzi ove privatne bolnice, između ostalog, rade i operacije kile prednjeg trbušnog zida, operacije tankog i debelog creva, kao i proktološke operacije. 
 
Foto: SB P.A.R.K.S.
 
Hirurzi u bolnici nisu samo vešti u tradicionalnoj otvorenoj hirurgiji, već su i stručnjaci za najnovije minimalno invazivne laparoskopske intervencije. Ova napredna metoda uključuje manje rezove, što dovodi do smanjenog bola, bržeg oporavka i minimalnih ožiljaka
Kako zakazati termin u SB P.A.R.K.S?
 
Specijalna bolnica za opštu hirurgiju "Procedural and Regenerative Knowledge System" (P.A.R.K.S) institucija je posvećena izvrsnosti u opštoj hirurgiji. Ova bolnica je zasnovana na principu da svaki pacijent zaslužuje pristup najnaprednijoj hirurškoj nezi u saosećajnom i personalizovanom okruženju.
 
Radno vreme ove privatne bolnice je svakog dana od 7.30 do 19.30 časova, a u svakom momentu radi i jedan dežuran lekar.
 
SB P.A.R.K.S. možete kontaktirati na brojeve telefona 021/402-539 i 021/403-420.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti