Lokalni izbori u Sremskim Karlovcima: Koliko glasova su dobile liste?

Na lokalnim izborima u Sremskim Karlovcima je na glasanje izašlo 49,69 odsto glasača.
Lokalni izbori u Sremskim Karlovcima: Koliko glasova su dobile liste?
Foto: 021.rs
Prema ukupnom izveštaju o rezultatima glasanja za izbor odbornika Skupštine Opštine Sremski Karlovci, na glasanje je izašlo ukupno 3.995 birača.
 
Sve četiri izborne liste dobile su dovoljno glasova za raspoređivanje mandata, a u dokumentu Opštinske izborne komisije navodi se i koliko tačno.
Tako će u ime vladajuće koalicija okupljena oko liste "Aleksandar Vučić - Sremski Karlovci sutra" umesto dosadašnjih 19 odbornika u skupštinskim klupama sada sedeti njih četrnaestoro.
 
Nosilac ove liste je bio vinar Dražen Đurđić, diplomirani menadžer i vinar iz Sremskih Karlovaca i član Srpske napredne stranke. On do sada nije bio ni na jednoj funkciji u Opštini Sremski Karlovci, ali je u ovom mestu poznat kao vlasnik vinarije na Doki, koja posluje više od dve decenije. 
Tokom predizborne kampanje, lista je Đurđića promovisala i kao kandidata za predsednika opštine umesto aktuelnog Aleksandra Saše Stojkečića.
 
Dosadašnji predsednik Skupštine opštine Boban Petković nije se našao na listi kandidata za odbornike na ovim lokalnim izborima.
 
Predsednik opozicione Srpske radikalne stranke Dragan Trišić poslednjih godina iznosio je navode da su postojali sukobi između Petkovića i predsednika opštine Aleksandra Saše Stojkečića, te odluka da dosadašnji predsednik Skupštine opštine ne bude na listi ne deluje iznenađujuće.
 
Iza njih je Grupa građana "Karlovačka lista", koja je sada dobila sedam mandata. 
 
Ova grupa građana poznata je meštanima Sremskih Karlovaca od izbora 2020. godine, kada su po broju glasova bili odmah iza Srpske napredne stranke i osvojili tri mandata.
 
Ipak, dva odbornika sa ove liste su posle niza pritisaka prešla u odborničku grupu Srpske napredne stranke, čime je nosilac liste Ivan Stijepović postao samostalni odbornik u Skupštini opštine.
 
Izborna lista "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka" osvojila je tri mandata, što je imao i u prethodnom sazivu Skupštine. Predsednik opštinskog odbora ove stranke u Sremskim Karlovcima je bio i nosilac liste, a u prethodnom sazivu Skupštine je predsedavao i Savetom za budžet i finansije kao opozicioni odbornik.
 
Nova lista na ovogodišnjim izborima bila je "Nova Demokratska stranka Srbije (Novi DSS) - Sremski Karlovci - Snježana Marjanović", koja je dobila jedan mandat, sa ukupno 252 osvojena glasa. 
Dakle, ovim rezultatima lokalnih izbora će u Skupštini opštine biti 11 opozicionih odbornika. Ovo je nešto veća razlika naspram prethodnog saziva, kada ih je bilo ukupno šest - troje na listi okupljene oko Srpske radikalne stranke i tri samostalna odbornika.
 
Prema zapisnicima sa osam biračkih mesta u Sremskim Karlovcima, tokom izbornog dana 2. juna nije bilo uočenih nepravilnosti.
  • Sveštenik

    22.07.2024 12:01
    Srbin
    Dragom Draženu i njegovoj višedetnoj porodici želim puno sreće i uspjeha i da vas Bog dragi čuva.
  • Milan

    17.07.2024 20:36
    Čovek
    Đurđić je pošten i porodičan čovek.Treba svima dati šansu.Kakve veze ima gde živi,znam da ima vinariju u Karlovcima.Podrška za njega.Samo napred.
  • Sin bOOBaN

    12.06.2024 18:58
    A sad adio
    Karlovce nam ovaj put ne samo fizički, nego i politički zauvek napušta najpoznatiji SNS Diplomac Sin bOOban od Novi Sad… ali zato iz Novi Sad dolazi super Djurdjić sa ni manje ni više nego 3 diplome, naravno ni jedna sa državnog fakulteta… ali zato ima sa Teologije… jer rad je da posle ekonomista, kustosa, pravnika i profesora i Karlovački popovi imaju kod da im osvešta, ovaj osvetla obraz…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti