Novosadski odbor stranke Zajedno kolektivno pristupio Pokretu slobodnih građana

Novosadski odbor stranke Zajedno, koji je raspušten neposredno pred lokalne izbore, pristupio je danas kolektivno Pokretu slobodnih građana (PSG).
Kako je na konferenciji za novinare potvrdio nekadašnji predsednik tog odbora i pokrajinski poslanik Radivoje Jovović, udruživanju sa PSG pristupili su i drugi raspušteni vojvođanski odbori stranke Zajedno.
 
Na konferenciji za novinare, na kojoj su govorili lider PSG Pavle Grbović, poslanica te stranke Ana Oreg i Jovović, istaknuto je da su dve organizacije i ranije sarađivale, podsetivši na nedavnu borbu protiv namere gradskih vlasti da podignu spomenik zločincima iz Novosadske racije.
Jovović je ocenio da je ukrupnjavanje građanske opozicije dobra vest i najavio razgovore sa još nekim grupama građana istim povodom.
 
"Naš zadatak je da oslobodimo naš grad, našu Pokrajinu i našu Republiku od autokratije i prljavog kapitala, od mafijaških organizacija koje su samo spletom okolnosti registrovane kao politička stranka i da vidimo da Srbija ponovo počinje da diše", kazao je Jovović.
 
Grbović je naveo da je ovo primer koji ruši ustaljene, loše tradicije da se nakon izbornih ciklusa stranke cepaju, a opozicija svodi račune kroz "ostavinski postupak", jer se ovim postupkom ukrupnjavanja i udruživanja pokazuje odgovornost.
"Nastavljamo rad sa organizacijom sa kojom apsolutno delimo iste vrednosne osnove, od građanskog društva, sekularne države, slobode, antifašizma i borbe protiv ektremizma, sve ono na čemu i počiva PSG", dodao je Grbović.
 
Ana Oreg je ocenila da je udružena opoziciona lista u Novom Sadu zabeležila loš rezultat.
 
"Rezultati su pokazali da na taj način više ne može da se radi i da su građani željni programskih rešenja", istakla je.
 
Komentarišući odbacivanje svih prigovora opozicije od strane Gradske izborne komisije, Oreg je rekla da je to bilo očekivano, kao i da sada preostaje sud.

O eventualnim potezima nakon odluke suda nije želela da govori.

  • Sale NS

    12.06.2024 15:30
    A ko su ti...
    ... i jedni i drugi?
  • koznazna

    11.06.2024 11:59
    bravo
    Samo malo pameti, malo hrabrosti, malo vrednosti, malo tolerancije, i biće vam jasno da je stati sad, iza Grbovića pametno. Zbog budućnosti, siguran sam u to.
  • Samo napred!

    10.06.2024 16:33
    Svaka čast na odluci… dovoljno daleko od Đilasa i tzv. pokreta iz Novog Sada…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti