Nagrade za recikliranje ambalaža: Pokloni za mališane, karte za Exit, sezonske ulaznice za Štrand

Građanima koji su u poslednjih mesec dana sakupljali bodove preko aplikacije Reciklomat dodeljene su nagrade za skupljene bodove.
Nagrade za recikliranje ambalaža: Pokloni za mališane, karte za Exit, sezonske ulaznice za Štrand
Foto: 021.rs
U okviru projekta "Novi Sad pametno reciklira" postavljeno je pet Reciklomata po Novom Sadu, kompanije Sekopak, a koji se nalaze na Beogradskom keju kod nekadašnje prodavnice Kej Shop, na Trgu slobode kod Apolo centra, ispred Skupštine grada, u Kineskoj četvrti kod SKCNS Fabrika i kod glavnog ulaza Štranda.
Kako navode iz Gradske uprave za zaštitu životne sredine, preko aplikacije je u prethodnih mesec dana gotovo 600 registrovanih korisnika je sakupilo oko 25.000 bodova. 
 
"To znači da je 25.000 PET ambalaža ili aluminijumskih konzervi izdvojeno kroz ovaj vid sakupljanja otpada. Posebno nas je iznenadila jedna grupa dece 'Sovice', iz vrtića 'Kalimero', vaspitačica je osvojila maksimalan broj bodova. Kako bismo posebno nagradili naše vredne i odgovorne prema životnoj sredini male reciklere, iznenadili smo ih posetom i poklonima", navode iz uprave.
Nagrade je dobilo još 19 građana. Njih petoro dobilo je karte za Exit festival, dvoje je dobilo sezonsku kartu za Štrand, a ostali su dobili karte za kulturne događaje, bazen na Spensu, a poslednji na listi dobili su "Paket SEKOPAK" i Paket Gradske uprave.
 
Podsetimo, gradska uprava je početkom aprila na ulicama grada postavila ove Reciklomate, u cilju unapređenja sistema primarne selekcije otpada i podizanja svesti građana o značaju zaštite životne sredine.
Prilikom odlaganja ambalaža u ovaj uređaj, građani mogu da učestvuju i u sakupljanju bodova preko aplikacije, a na kraju svakog mesta bude poznato koje će nagrade dobiti za sakupljene bodove.
  • Vladimir

    19.06.2024 11:25
    Previse truda za nikakve nagrade, umesto da to postave u rezidencijalne delove grada oni ih postave u kinesku cetvrt, i kod stranda budi bog s nama
  • Есмералда Јовановић

    19.06.2024 11:20
    Ово му дође да те навуку ево у Бања Луци стоје такве справе за одећу и обућу ,сад су они први у региону а Нови Сад дели 2. место са Београдом са пет амбалажом и лименкама ,још не стигосмо до гардеробе и ципела ови ће нас изути из ципела без рецикломата ,позовите Милета та му фирма још избегава санкције без ПДВ на карту за Ехит или пливање на шупљем базену

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti