FOTO Odloženo iseljenje humanitarnog centra na Novom naselju: Zamenili im bravu, ne mogu da uđu

Prinudno iseljenje Humanitarnog centra "Kraljica Marija" odloženo je nakon što se izvršitelj nije pojavio u najavljeno vreme.
FOTO Odloženo iseljenje humanitarnog centra na Novom naselju: Zamenili im bravu, ne mogu da uđu
Foto: 021.rs
Predstavnici ovog centra i njeni korisnici okupili su se u 9 časova ispred prostorija na Novom naselju, na uglu Seljačkih buna i Bate Brkića. 
 
Ovaj prostor, inače, nalazi se u barakama na prostoru gde je počela izgradnja Kulturne stanice Novo naselje.
Kako za 021.rs navodi Nada Ostojić iz ovog centra, pre nego što ih je Grad obavestio da planira da ih iseli, brava na vratima im je bez njihovog znanja promenjena.
 
Zbog toga im nije omogućeno da stvari koje drže u ovim prostorijama spakuju i prebace na drugu lokaciju.
"Neće ni da nam otključaju prostor kako bismo mogli da spakujemo stvari i iznesemo ih. Inače, mi smo u petak od izvršitelja dobili i pretnju da će nam izneti sve stvari napolje i da ćemo mi biti dužni da platimo smeštaj koji oni izaberu", objasnila je ona.
 
 
Dodala je da je izvršenje bilo zakazano za danas ujutru, te da su se nadali da će im pritom biti otključan prostor i da će moći svoje stvari da spakuju.
 
"Mi smo danas pozvali i naše korisnike kako bismo zajedno mogli da sve spakujemo unutar samog objekta, a ne na ovakvoj vrućini i suncu napolju", istakla je Ostojić.
 
  
 
Sagovornica 021.rs ističe da je sledeći korak poseta gradskoj upravi i gradonačelniku.
"Mi ćemo od gradonačelnika tražiti da nam ili omogući da uđemo u naš prostor koji koristimo već godinama, ili da nam da adekvatan prostor u kom ćemo, ukoliko treba da se seli, da spakujemo robu", istakla je ona.
 
Korisnicima je tokom jutra podeljena i humanitarna pomoć koja je bila dostupna van ovih prostorija.
  • Ns time

    02.07.2024 11:01
    Uci necemo
    Eto vam radikali vase kulture.Kao sto okrecemo ledja vasim" spomenicima" tako i u tu toboz kulturnu stanicu uci necemo.
    Za svoje pare idemo u Firencu da gledamo umetnost, a komarce koje gajite 50 metara od vase kulture poklanjamo vam zajedno sa bazenom u ciju nedovrsenu rupu jedino mozemo da gledamo.Naravno, kad nema divlje pijace koju ste nam takodje poklonili.
    Znate kad cemo uci u vasu stanicu?
    Nikad.
  • MN

    01.07.2024 12:56
    Grade navodnu "Kulturnu stanicu" da bi se opet oprale pare. Mogli ste urediti prostor i sadrzaje za decu. Kome mazete vise oci, nece tu biti ni k od kulture, ali ce biti manje zelenila i vise betona to da.
  • piskaralo

    01.07.2024 12:37
    bogat sadržaj
    pretpostavljam da će biti i kladionica u sklopu te kulture :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti