Skoro 60 miliona dinara za rekonstrukciju parkinga u Vojvođanskoj ulici, trajaće do oktobra

Rekonstrukcija parkirališta u Vojvođanskoj ulici trajaće do sredine oktobra.
Skoro 60 miliona dinara za rekonstrukciju parkinga u Vojvođanskoj ulici, trajaće do oktobra
Foto: 021.rs
Građani koji su navikli da prolaze Vojvođanskom ulicom, moraće privremeno da potraže novu rutu, jer će radovi trajati naredna četiri meseca.
 
Cena radova iznosi 59.9 miliona dinara s PDV-om (49,9 miliona bez PDV-a).
JKP "Parking" je nakon javne nabavke dodelio posao obnove parkinga firmi "Energy LTD", koja je i nosilac posla.
 
Razlika u ponudama u odnosu na drugoplasiranu je 42 hiljade dinara (bez PDV-a).
 
Radovima je obuhvaćeno 177 parking mesta, od toga je devet namenjeno osobama sa invaliditetom.
Posao podrazumeva i rekonstrukciju pešačkih staza i kolovoza.
 
Takođe, biće postavljeni i držači za bicikle.
 
Trotoar i parking će se rekonstruisati od betonskih ploča, a projektom je predviđeno polaganje kanalizacionih cevi. Izradiće se i novi slivnici s rešetkom. 
 
Inače, za ove radove su još pre tri godine izdati lokacijski uslovi. Građevinska dozvola dobijena je pre dve godine. 
 
Investitor je pokušao da prijavi radove u više navrata, ali ih je Gradska uprava odbila dva puta. Poslednji put su radovi prijavljeni ove godine, a odobreni su 5. juna. 
 
Na građevinskoj tabli se navodi da je početak radova bio 18. jun. Međutim, "Parking servis" je tek 24. juna objavio na svom sajtu informaciju o radovima, dok slična obaveštenja nisu slata medijima. 

Podsećamo da su u blizini trenutnih radova, u bloku Vojvođanske, Vere Pavlović i Lasla Gala 2022. godine rekonstruisani kompletan kolovoz, parking, pešački plato, kanalizacija, a radovi su tada trajali 130 kalendarskih dana.

  • Opozicija

    08.07.2024 12:56
    Svi ste vi pametni
    Sve vi znate, pa i da čitate projekat, i da pratite sajt kad su najavili radove, i kolike su ponude na tenderu bile, sve znate u teoriji samo ne znate da radite. Dajte slikajte nekad vaše radove. Budite iznad situacije, pa pokažite dobrim primerom, zasadite drveće i zelenilo kad se završe radovi. Samo znate da prdite, dok drugi rade nešto.
  • @građaninX

    06.07.2024 08:36
    Kakve crne tri smene u gusto naseljenoj i uskoj ulici,jesi normalan? Kad da spavamo? Pusti taj populizam,to je ist kretenizam što predlažeš.
  • ihtiosaurus

    06.07.2024 07:02
    Nekoliko Japanaca bi ovo uradilo za par dana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Na novosadski FTN upisano 2.173 brucoša

Na novosadskom Univerzitetu se polako završava prvi upisni rok a, kao i godinama unazad, najviše srednjoškolaca je bilo zainteresovano za Fakultet tehničkih nauka.