Vazduh u Vojvodini u kategoriji "veoma opasne pojave" do 19. jula, toplotni talas do 21. jula

Nа оsnоvu nајnоviјеg prоgnоstičкоg mаtеriјаlа, do 21. jula postoje uslоvi zа pојаvu tоplоtnоg tаlаsа nа vеćini tеritоriје zеmljе.
Vazduh u Vojvodini u kategoriji "veoma opasne pojave" do 19. jula, toplotni talas do 21. jula
Foto: 021.rs
U delovima južne, istočne i centralne Srbije postoji potencijalna opasnost od visokih maksimalnih dnevnih temperatura vazduha, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".
 
"Batut" navodi da će prognozirane vrednosti maksimalne dnevne temperature vazduha biti u kategoriji "veoma opasne pojave" u periodu od 12. do 19. jula na teritoriji Vojvodine, dok će na teritoriji Grada Beograda u toj kategoriji temperature biti u periodu od 15. do 17. jula, kao i u većem delu ostatka Srbije.
Iz Instituta podsećaju da je toplotni talas počeo u većini mesta 8. i 9. jula.
Sa aspekta zdravlja ljudi, po preporukama Svetske zdravstvene organizacije, toplotni talas je pojava od najmanje tri uzastopna dana, kada je maksimalna dnevna temperatura vazduha iznad definisane kritične vrednosti.
 
Prema prognoziranim temperaturama vazduha koje je objavio "Batut", u većini Vojvodine se do sredine naredne sedmice očekuju najviše dnevne temperature od 36 do 40 stepeni, da bi 16. jula prognozirane vrednosti u većini mesta bile oko 40 stepeni, osim u severnobanataskom, severnobačkom i i južnobačkom okrugu, gde se najavljuje 42 stepena.
 
U Beogradu se do 15. jula očekuje najviša temperatura do 37 stepeni, a 16. jula do 40 stepeni.
  • Irena

    15.07.2024 00:30
    Kuhinje po restoranima rade punom parom,dostava pogotovo. Niko neće kod kuće da kuva. Temperatura +48. Naročito mi nije jasno ko može da sedi i jede po restoranima na ovoj temperaturi. Niko ne pita kako je. Ljudi dobijaju toplotni udar. Lako je raditi pod klimom.
  • Метеролог

    13.07.2024 14:56
    Сигурно су Американци укопчали Харп системе у Србији да нас спрже
  • mnogo mislite

    13.07.2024 14:35
    na ljude!
    A,da promenite radno vreme?
    Uslovi trenutno su promenjeni?ili nisu?
    Šta čekate,cim predje 35 u hladu, 45 je na betonu(najmanje).
    30 u 9uveče? Prodavnice zatvorene.
    Znaci terate nas da idemo u 5 na 26stepeni,ali niko tada ne radi.
    Ili u 9 na 30stepeni, niko tada ne radi,a radi daleko,pa ako hoces da kupis da jedes šipci pola grada,ili placaj taxi. Pijaca sto ne radi od 5?
    Vidite sta ste uradili svojim neradom?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Zašto voz Soko i dalje kasni?

Brzi voz "Soko" i drugi putnički vozovi i dalje kasne na brzoj pruzi Beograd Novi Sad, nakon što su prošlog meseca ukradeni kablovi na deonici između Stare Pazove i Inđije.