Na plus 40 ne radi klima uređaj na Poliklinici KCV-a: Čeka se na deo kako bi bila popravljena

Pacijente koji dolaze na preglede u Polikliniku Kliničkog centra Vojvodine dočekuje isključena klima.
Na plus 40 ne radi klima uređaj na Poliklinici KCV-a: Čeka se na deo kako bi bila popravljena
Foto: 021.rs
U Kliničkom centru Vojvodine navode da čine sve da poboljšaju uslove u svim objektima i da za klimu u Poliklinici čekaju deo kako bi bila popravljena. 
Građani kažu da je u čekaonicama Poliklinike čak viša temperatura od spoljne, koja je ovih dana ekstremno visoka.
 
"Medicinska sestra mi je rekla da centralna klima u Poliklinici ne radi od početka leta. Pacijentima je prevruće, to su sve bolesni ljudi. Čekaonice su krcate i pretople i jedva se diše. To je nepoštovanje ljudi", ispričala je za Dnevnik jedna Novosađanka koja je u utorak čekala na pregled u Poliklinici. 
U Kliničkom centru Vojvodine su Dnevniku rekli da su usled izuzetno visokih temperatura u Novom Sadu otežani uslovi rada na Poliklinici i pojedinim organizacionim jedinicama pokrajinske bolnice. U zgradi Poliklinike centralizovano hlađenje je izuzetno otežano.
 
"Klinički centar Vojvodine čini sve da poboljša uslove za prijem i lečenje pacijenata. U toku je hitna nabavka novog 'čilera' za zgradu Specijalističke poliklinike, nakon čega će biti otklonjeni svi problemi sa klimatizacijom zgrade", kažu za novosadski list u KCV.
 
Kako dalje navode, internističke ambulante, kao i ambulante za sprovođenje invazivnih internističkih procedura su privremeno premeštene i organizovale su rad u potpuno klimatizovanim prostorijama radi boljeg zbrinjavanja, lečenja i komfora pacijenata.
 
Objasnili da je Klinika za hematologiju reorganizovala rad i Hematološku dnevnu bolnicu premestila u zgradu Bolnice na Mišeluku, gde će pacijenti moći da prime neophodnu terapiju u adekvatno opremljenim i klimatizovanim prostorijama.

Podsetimo da ovih dana mediji pišu o problemima sa klimatizacijom u različitim zdravstvenim ustanovama.

Roditeljski portal Bebac je ukazao da pojedina porodilišta nemaju klima uređaje pa trudnice, porodilje i bebe borave u nehumanim uslovima.

Isto tako, nedavno renovirani Dom zdravlja u Rači ima samo dva klima-uređaja, u tehničkim prostorijama, a direktor tvrdi da je to dovoljno.
  • Novodadjanka

    18.07.2024 21:32
    Klima
    Pa vazniji su stadioni ,sta ce nam klime,lepe bolnice,strucni kadar imamo,samo da bam i njih ne odvedu nemci, .ko ce nas leciti,zdravstveni radnici rade u jako losim uslovima..bravo za njih
  • Zika

    18.07.2024 10:32
    Klime
    Nerade klime ni u Kamenici 3.pa nikom nista..A sto se tice dr koji rade iz drzavne ustanove,u privatnim ustanovama,pod hitno im zabraniti rad,privatno..Onda bi bilo sve mnogo bolje.
  • Maja

    17.07.2024 18:01
    Opet kriva direktorica?
    Jos jedan "razlog" za smenu direktora-direktorice u cistki posle Mirovica. Deo na rashladnom sistemu ceka imenovanje dr Turkulov, kao sto je to ranije uradjeno u upravama APV, ili kao sto se sprema u NTP-u. Opsta klima upodobljavanja i postavljanje podobnih, najcesce je motivisana demonstracijom snage jedne od frakcija SNS-a. Sada se pita Damirova struja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".