Novaković: Novi Sad masakriran za 12 godina, behatonski Eldorado za kriminalce

Izborna lista Udruženi za slobodan Novi Sad nastaviće koordinisani rad u Skupštini Novog Sada, ali će iz nje nastaviti više odborničkih grupa.
Novaković: Novi Sad masakriran za 12 godina, behatonski Eldorado za kriminalce
Foto: 021.rs
Stvaranje više odborničkih grupa jedan od nosilaca liste, Borislav Novaković, obrazložio je time što će na taj način imati veću minutažu, te će moći "što efikasnije i bolje da zastupaju građane Novog Sada"
 
U tom smislu, kaže Novaković, lista Udruženi za slobodan Novi Sad će nastaviti da usklađuje svoje aktivnosti kao udružena novosadska opozicija.
Na konferenciji pred današnju konstitutivnu sednicu Novaković je istakao da će opozicija u lokalnom parlamentu nastupati "novosadski, a to znači civilizovano, pristojno, uljuđeno".
 
"SNS je uveo u politički život uvrede i diskvalifikacije kao način komunikacije. Mi to nećemo činiti. Koristićemo samo argumente i činjenice i verujem da će Novosađani tu vrstu pristupa i ozbiljnosti prepoznati", kaže predsednik Narodnog pokreta Srbije u Novom Sadu.
Po njegovim rečima, Novi Sad je "u zadnjih 12 godina masakriran i osakaćen, kako urbanistički, tako i komunalno". 
 
"Prvi put u svojoj istoriji za Novi Sad možemo reći da je zapušten i neuredan grad. Novi Sad više ne liči na sebe. Interes ove vlasti nisu bili građani Novog Sada, nego investitori. U prvom planu nije bio human život građana, nego profit investitora. Novom Sadu su potrebni oni sadržaji koji će popraviti kvalitet života. Potrebne su nam zelene površine, parkovi, dečija igrališta, trgovi, mesta okupljanja, druženja, sve ono što će život u jednom gradu učiniti pogodnijim, funkcionalnijim, pristojnijim, a što je u poslednje vreme izostalo jer je Novi Sad postao grad betona i behatona", dodaje Novaković. 
Nekadašnji gradonačelnik daje obećanja da će lista Udruženih biti brana daljem "urbanističkom i komunalnom propadanju Novog Sada". 
 
Ističe i da je u poslednjih 12 godina u Novi Sad kriminal ušao na velika vrata. Tvrdi da je aktuelna vlast "omogućila da najveći kriminalci dođu u Novi Sad i pretvora ga u sigurnu kuću i Eldorado za kriminalce". 
  • Lala

    07.08.2024 15:45
    A parking
    Na to smo zaboravili a to je najveci problem velikom broju ljudi, vazno da ste uveli oko sokolovo i kamere na vozilima saobracajne policije...
  • A čiji je behaton?

    07.08.2024 14:22
    Samo da se podsetimo
    Da se podsetimo da pre Maje Gojković niko nije uložio dinara u Novi Sad, a onda je ona izabrala najjeftiniji i najgori behaton i popločala Zmaj Jovinu i Dunavsku. Tek sada se renoviraju fasade istorijskih zdanja (Gradić, Dunavska ulica, Nikole Pašića i Vojvode Bojovića), a u Kosovskoj i u Zlatne Grede je postavljena kaldrma (!). Sramota je da tek ova vlast stavlja kaldrmu. Do pre dve godine ispred SNPa je bio asfalt i koji komad polomljenog mermera. Ko nije iz Novog Sada, neka se ne peca na ovaj članak, jer baš ti su i krivi što je NS bio popločan behatonom.
  • boger

    07.08.2024 14:21
    Pokrij se ušima
    Pospi se pepelom, pa onda nekom nešto pričaj. Od ovih ništa bolje nisam ni očekivao ali i ti i tvoji ste isto tako čerupali gde ste stigli. Niste u zatvorima samo zato što ovima odgovara baš takva opozicija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti