Mladim Novosađanima potrebno 15.000 evra za Svetsku robotsku olimpijadu - evo kako da pomognete

Mladim robotičarima iz Novog Sada potrebno je 15.000 evra da bi otišli na Svetsku robotsku olimpijadu u Italiji. Iz tog razloga pokrenuta je donatorska kampanja u kojoj i sami možete da učestvujete.
Mladim Novosađanima potrebno 15.000 evra za Svetsku robotsku olimpijadu - evo kako da pomognete
Foto: pixabay
Udruženje Dečiji inovacioni centar pokrenulo je donatorsku kampanju pod nazivom "Mali robotičari, veliki snovi" na platformi za zajedničko finansiranje dobrotvornih projekata neprofitnih organizacija, Donacije.rs.
 
Cilj ove kampanje je da se obezbedi finansijska podrška za mlade talente kako bi učestvovali na Svetskoj robotskoj olimpijadi, na kojoj imaju ambicije da osvoje medalju.
Tri novosadska tima Dečijeg inovacionog centra uzrasta od sedam do 15 godina osvojila su medalje na državnom olimpijskom takmičenju u maju u Subotici, čime su stekli pravo na učešće na evropskoj smotri u Italiji.
 
Ana, Andrea, Lenka, Nikola, Aleksa, Uroš, Lila, Pavle i Vuk već mesecima vredno vežbaju sa svojim mentorima, razvijajući veštine u algoritamskom rešavanju zadataka, programiranju i konstruisanju LEGO robota.
 
Olimpijada će biti održana u Breši (Italija) od 25. do 28. septembra, i robotičari imaju manje od šest nedelja da sakupe ukupno 15.000 evra da bi otišli na takmičenje na kome će predstavljati Srbiju.
"Svesni smo da je odlazak na svako takmičenje priličan izdatak za porodični budžet, a kako želimo da što više talentovane dece dobije priliku, uvek se trudimo da i pripreme i organizacija putovanja za njih budu besplatne. Svaka donacija, bez obzira na iznos, pomaže nam da postignemo naš cilj i omogućimo deci da pokažu svoje veštine na svetskoj sceni, a ujedno je afirmacija vrednovanja znanja", kaže Anica Pavlović, osnivačica Dečijeg inovacionog centra i ambasadorka žena u STEM-u za Srbiju.
 
Svetska robotska olimpijada (WRO - World Robot Olympiad) osnovana je 2004. u Seulu sa ciljem da se kod mladih lakše razvije kreativnost i stekne veština u rešavanju problema.
 
Uz to, pomaže mladima da steknu veštine 21. veka, kao što su kreativno i inovativno razmišljanje, podstiče ih da budu naučnici, inženjeri i pronalazači, proširuje njihove perspektive kroz istraživanje robota i robotskih sistema. Sada privlači više od 28.000 timova iz više od 85 zemalja.
Doniranjem je moguće putem platforme Donacije.rs.
 
Uplatom direktno na račun udruženja 160-6000001322626-53.
  • sorry

    09.08.2024 17:26
    Od poreza koji plaćamo državi crkvenjacima se renoviraju vile, grade se neki stadioni koji nam ne trebaju, daju se pare privatnim festivalima, organizuju se expo manifestacije da bi grupa ljudi smakla lovu i da ne nabrajam dalje, a ja da doniram pare za takmicenje dece. Žao mi je deco, ali ne, zahvalite svojim roditeljima za koga glasaju i što ćute na sve što nam se dešava.
  • Tradicija

    08.08.2024 16:03
    Ovi robotičari svake godine skupljaju pare preko neta.
    Bar su organizovaniji od drugih mladih, čije odlaske na takmičenja u inostranstvo plaćaju roditelji..
  • Sasa

    08.08.2024 15:51
    Programeri vi bar imate sredstava, donirajte ovim mladima da odu na olimpijadu kad vec nema vajde od politicara..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti