Novosadska firma bankrotirala, prodaje se imovina vredna 128 miliona dinara

Imovina novosadske firme RTI, u vrednosti većoj od 128,6 miliona dinara, prodaja se nakon što je preduzeće bankrotiralo.
Rešenjem Privrednog suda u Novom Sadu preduzeće, koje je u stečaju, bankrotiralo je u februaru ove godine. Na sajtu Agencije za licenciranje stečajnih upravnika oglašena je prva prodaja dela imovine ovog preduzeća.
 
Najvrednija celina koja se prodaje su poslovni prostori na Trgu Komenskog u Novom Sadu, čija je procenjena vrednost 60,8 miliona dinara. U pitanju su nekretnine ukupne površine 534 kvadratna metra, a uz njih se prodaje i kancelarijski nameštaj.
Osim toga, prodaje se izložbeni salon sa magacinom, pripadajućim gradskim zemljištem i njivom na Staparskom putu u Somboru, čija je vrednost procenjena na 21,7 miliona dinara. 
 
Na "dobošu" se našlo i zemljište u Šajkašu, zgrade i zemljište u Bečeju, Novom Bečeju, Subotici, mostna dizalica, kancelarijski nameštaj, zalihe ulja i razni alati koji se nalaze na Bulevaru vojvode Stepe u Novom Sadu. 
Na prodaju su oglašene 22 imovinske celine. Imovina se prodaje putem javnog prikupljanja ponuda, a zainteresovani moraju da uplate depozit od 20 odsto od procenjene vrednosti predmeta koji žele da kupe. 
 
Ponude se dostavljaju do 13. septembra, do 11.45 časova, a javno otvaranje ponuda biće organizovano 15 minuta kasnije, na Bulevaru vojvode Stepe 22, uz prisustvo Komisije formirane odlukom stečajnog upravnika. 
 
Kompletan tekst oglasa, sa svim stavkama koje se prodaju, možete da pronađete na OVOM LINKU.
Podsetimo, o ovoj firmi su mediji pisali 2022. godine, kada je nekoliko paora preko nje naručilo turske traktore koji im nisu isporučeni u dogovorenom roku. Tada je direktor RTI rekao za N1 da su deo traktora isporučili, deo novca su vratili, a deo kupaca je podmiren drugom vrstom robe. 
 
Po njegovim rečima, on je bio "obmanut i žrtva jedne ujdurme", najavljujući tužbi, jer mu je nelojaljna konkurencija uništila firmu.
  • Maja

    09.08.2024 18:08
    Kome li je zapalo za oko?
  • Amsterdam

    09.08.2024 17:42
    Biblioteka
    Bio je clan biblioteke 2000-2012. Kak doslo tak oslo...kako se ponasao jos i dobro zivi... Koji demagog..par exelans
  • /

    09.08.2024 15:55
    /
    bice tu jos firmi.
    nemoj posle da se iznenadite.
    samo prebrojte godine od kada su nekima pocele subvencije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti