SSP o planovima za Spens: "Nameštanje kvadrata za burazerske neimare"

Stranka slobode i pravde reagovala je na plan kojim će se rekonstruisati Spens, ali i izgraditi hotel od 16 spratova u njegovoj blizini.
SSP o planovima za Spens: "Nameštanje kvadrata za burazerske neimare"
Foto: 021.rs
Kako je 021.rs prvi objavio, iako će Spens u najvećoj meri zadržati svoj sadašnji izgled, ukoliko sve planirano bude i urađeno, doći će do vidljivih promena. 
 
Uvidom u nacrt odluke može se saznati da se sam objekat Sportskog i poslovnog centra Vojvodina rekonstruiše kako bi imao bolje društvene, poslovne i energetske funkcije. 
Glavno je to da se planira rušenje manjih delova Spensa, izgradnja garaža, novog otvorenog bazena na mestu postojećeg i hotel od 16 spratova.
 
Iz Stranke slobode i pravde poručuju da je "novosadska vlast osmislila novi megalomanski projekat".
"Čini se da je ovo povratak na stari projekat, koji je još onomad bivši gradonačelnik, a aktuelni premijer Srbije Miloš Vučević, jednostavno opisao kao 'rušenje Spensa do temelja'. Sada, pak, naprednjačka vlast ima 'blaži plan' za jedan od simbola Novog Sada koji je građen samodoprinosom i novcem svih građana. Unutrašnjost Spensa i bazeni proteklih godina su rekonstruisani, a donedavno je u njegovoj neposrednoj blizini planiran i park, što znači da će se i ta investicija baciti u vetar", kažu u SSP-u. 
 
Dodaju da "najnovije neplansko, instant rešenje samo potvrđuje činjenicu da se Novim Sadom upravlja nedomaćinski i stihijski, kako bi se 'namestili' kvadrati za razne burazerske neimare".
"Građani slobodno mogu da zaborave na obećanja o energetskoj efikasnosti i zelenim krovovima, ali i na parking, bazene… Kao i dosad, u naprednjačkom 'zamišljanju kako se upravlja gradom', sve se svodi na poštovanje forme, samo kako bi se izvukle pare iz budžeta i novosadske parcele pretvorile u 'skupe kvadrate'. Vlast koja nije zainteresovana da uredi deponiju i izgradi adekvatnu kanalizaciju na teritoriji celog grada sa prečistačem otpadnih voda, može jedino da mašta o tome kako arči ono što su sticale generacije pre njih", zaključuju u SSP-u.
 
Više o planovi za Spens čitajte na OVOM LINKU.
  • Ljatif Zakodji

    22.08.2024 17:26
    Dzaba kukate
    Novosadjani, strasno me podsecate na beogradjane. Sedite i samo kukate. Gde ste bili kad se glasalo? Radili ste prekovremeno pa niste stigli da glasate za promene. Imali ste priliku koju niste iskoristili (kao ni beogradjani). Vi ostajete bez Spens-a, oni bez sajma. Ni na sledece izbore nemojte da izadjete, pustite ih da rade sta hoce. Petrovaradin, Kalemegdan, kakvi soliteri bi tu mogli da se izgrade.
  • Mbm

    22.08.2024 09:19
    Unistice Srbiju
    Sve sto se moze očekivati od nazadne vlasti Srbije i hobotnice satelitske stranke, je da prigrle investitora da im nspravi tehnicki crtez, zameni plsn i urbaniste po želji bezakonja, stavi nesro novca u dzep vlasti, i onda razrusi, unisti, "gradi" projekte pranja novca i privrednog kriminala.
  • Boss

    21.08.2024 22:26
    @Hugo
    Ako je Aleksandar Zajedno Maksimović-preletač preko celog političkog spektra-pokrenuo nešto, onda mu sigurno neće potpisati osim bliže rodbine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti