Novaković: U Novom Sadu vlada pravilo - gde vidiš praznu površinu, tu zgradu posadi

Narodni poslanik i skupštinski odbornik u Novom Sadu Borislav Novaković istakao je da je u ovom gradu sve podređeno interesu investitora.
Kako je naveo za N1, to se može videti i po dnevnom redu sednica gradske skupštine, gde je sve podređeno profitu investitora, a ništa humanitetu života.
 
Kada je reč o Novom Sadu, iako se zvanično ne zna ko je kandidat za gradonačelnika Novog Sada, Borislav Novaković smatra da će vladajuća stranka pribeći "starom triku".
"Mislim da će nam u utorak popodne podeliti materijal, da nemamo mnogo vremena da se spremimo za sednicu. Očekujem da stari-novi gradonačelnik bude Milan Đurić. Oni su tokom kampanje kao nosioca liste istakli profesorku Turkulov, koja je redovni profesor Medicinskog fakulteta, žena kojoj zaista nema šta da se mnogo prigovori. Nju su stavili u izlog da građani ne bi postavili pitanje šta se nalazi u prodavnici. A u prodavnici se nalaze Milan Đurić, Goran Kovačević Goranac, nalazi se Slobodan Milić Bocara i svi oni ljudi koji su kreirali jednu zaista groznu atmosferu u Novom Sadu, jer je Novi Sad komunalno i urbanistički masakriran", ocenio je on.
Novaković stoga veruje da će Milan Đurić ostati gradonačelnik.
 
"On je čovek od poverenja Miloša Vučevića kao što je Miloš Vučević čovek od poverenja Andreja Vučića. Ne postoji ništa u ličnosti Milana Đurića što bismo mogli da nazovemo originalnim i kreativnim. On nije tu da misli, on je tu da ispunjava naređenja. Nažalost, Novi Sad je u vreme i Miloša Vučevića i Milana Đurića, postao ogledno dobro za investicioni urbanizam. Gde god vidiš praznu površinu, tu zgradu posadi", kazao je.
 
Pantić Pilja: Čovek koji je izmislio građevinski haos komentariše
 
Narodna poslanica i članica Predsedništva Srpske napredne strane Biljana Pantić Pilja reagovala je na Novakovićeve komentare.
 
"Svakako je Bora najkompetentniji da priča o glupostima jer glupljeg od njega nema. Marksista koji je, dok je vedrio i oblačio po Novom Sadu, ukrao jedan ceo bulevar. Čovek koji je izmislio građevinski haos, za vreme čije vlasti je uništio Detelinaru i Grbavicu. Novosađani su tada govorili, gde Bora i njegovi investitori prođu, tu nema više ni trave ni drveta", navodi se u saopštenju SNS.
Kako ističe, za razliku od Bore i "njegove lopovske vlasti", Novi Sad je u prethodnih 12 godina dobio škole, vrtiće, fabrike i tako dalje.
 
"Grade se novi mostovi i crkve, koje bi Bora da zabrani. Bora Novaković je neko ko je sistematski uništavao Novi Sad i zato ne sme da se pojavi među Novosađanima. Zato SNS pobeđuje na izborima. Miloš Vučević i Milan Đurić su prethodnih 12 godina sledili politiku Aleksandra Vučića i pokazali da im je interes građana na prvom mestu", navodi ona za kraj.
  • Sasa

    27.08.2024 16:12
    Ovaj svesno ili nesvesno radi za SNS - već samim svojim prisustvom u politici.
  • Nikola

    27.08.2024 15:24
    Bora Novaković da govori to što čitam? Ako je to tačno,onda taj lik ima obraz ko đon,Ma nema ga u opšte i dok se on javlja kao neka poštena opozicija nemaju moj glas ni slučajno jer sa kim si takav si,
  • @bojce

    27.08.2024 10:35
    E pa ovako,prošetaj do keja. Često ćeš sresti gradonačelnika u casual varijanti kako šeta. Takodje nema obezbedjenje. Mada,on svakako ni nema obezbedjenje ni na dogadjajima jer je posten i nije mu potrebno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti