Novosađanima opet kasne računi za struju, iz EPS-a se ne oglašavaju

Novosađani se i ovog meseca žale da im ne stižu računi za struju.
Novosađanima opet kasne računi za struju, iz EPS-a se ne oglašavaju
Foto: 021.rs
Ponavlja se problem koji je Novosađane zadesio u julu. Naime, računi za jul koji je trebalo već da stignu, još uvek nisu.
 
Građani su se žalili redakciji 021.rs zbog toga što nisu dobili račune, a oni koji su dobili često imaju problem s lošim očitavanjem.
"Već devet meseci ne umeju da stabilizuju očitavanje i slanje računa, a i kada ih pošalju, budu netačni i naduvani iznosi", obratio se jedan sugrađanin našoj redakciji.
 
Dodaje da je gledajući račune prethodne tri godine potrošnja njegove porodice 50 odsto.
Na pitanje zbog čega ponovo kasne računi za struju, do momenta objavljivanja teksta iz EPS-a nije stigao odgovor. 
 
Podsećamo, Novosađani su i u julu imali problem s dobijanjem računa za struju za junski period.
Iz EPS-a su tada za 021.rs odgovorili da je u toku "implementacija novog softvera za obračun električne energije za kupce sa područja Vojvodine".

Komentari 102

  • 021

    10.09.2024 09:33
    Dobili racun koji je uvecan za 100% u odnosu na prethodni mesec sto je prakticno nemoguce tako da salju racun shodno vremenskoj prognozi sa objasnjenjem da je klima uredjaj uvecao potrosnju pa gde prodje, prodje. Opsti haos i rasulo u NS sa racunima. Apsolutno su nesposobni da rade svoj posao.
  • Savet

    04.09.2024 09:44
    Sami da radimo njihov posao?
    Kako da se zaštitite:
    Slikate stanje 1. u mesecu i pošaljete NE na prijavastanja.ns@ods.rs nego na prijavastanja.ns@es.rs mada tu imaju ograničen inbox. Svejedno, uporno pokušavate.
    Ako je račun i dalje 0, obračunate potrošnju na portalu (kalkulator) i uplatite to i još oko 200 dinara više - ne mogu da vam sve prebace u naredni mesec! Cvrc!
    Ne uplaćujte preko uplatnica jer nije više isti poziv na broj - izmislili su nov, NAPLATNI broj.
    Otpor lopovima!
  • Pančevo

    04.09.2024 09:30
    Kod nas isto
    Odneseš im čak stanje lično, ali ni to više ne funkcioniše! Neočitan maj i jul, a s junskim je bilo natezanja. Još lažu na šalteru da nije obračunat, a na portalu odavno jeste.
    Čitaju strujomere pre prvog u mesecu, što je zabranjeno.
    Račune po novom šalju od 15. u mesecu, pa ih mnogi dobiju tek posle 1. sledećeg meseca gde ih čeka kamata. Popust, naravno, gube.
    Zaboravite staru adresu prijavastanja.ns@ods.rs. Nova je prijavastanja.ns@es.rs i odmah se registruje na portalu, u delu Ugovori.
    Novi softver im je krš. Nekima obračunava samo zelenu tarifu, iako imaju više od 350 kilovata. Nekima stižu nenormale sume. Proverite na Kalkulatoru na portalu (greši za oko 200 dinara manje od stvarnog računa).
    Ne dajte se. Neće im ovo proći.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti