Reakcije na imenovanje ćerke Jorgovanke Tabaković: "Poštovanje zakona neoprostiv greh za SNS"

Niz opozicionih stranaka reagovao je na informaciju da je ćerka Jorgovanke Tabaković, dr Milena Tabaković, imenovana za v.d. direktorku Instituta za javno zdravlje Vojvodine.
Reakcije na imenovanje ćerke Jorgovanke Tabaković: "Poštovanje zakona neoprostiv greh za SNS"
Foto: 021.rs
Sa funkcije v.d. direktora smenjen je dr Vladimir Petrović, koji je na toj funkciji bio 13 godina. 
 
Smena i imenovanje za sada nisu zvanično potvrđeni, dok na sajtu Instituta za javno zdravlje Vojvodine (IZJZV) i dalje stoji da je direktor Petrović. Međutim, informacija objavljena u medijima nije ni demantovana.
Većina opozicionih stranaka Petrovićevu smenu vidi kao kaznu za to što je IZJZV, nakon početnog negiranja nadležnih u Novom Sadu, potvrdio da su u vodi za piće prisutni valjkasti crvi. 
 
Po rečima predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke Veljka Krstonošića, smena Petrovića i postavljenje ćerke guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković na čelo Instituta "neizbežno dovodi u pitanje poverenje u budući rad ove vrlo važno ustanove i predstavlja posrednu pretnju po ukupno javno zdravlje u Novom Sadu i čitavoj Vojvodini".
Kako dodaje, Tabaković na čelu Instituta dolazi zahvaljujući poziciji svoje majke.
 
"Javnost će s punim pravom sumnjatiu ono što o ispravnosti vode, ili stanju u bilo kojoj drugoj oblasti, kaže nestručnjak postavljen po partijskoj liniji. Ova vlast nas je dovela dotle da se čak i na čelo zdravstvene ustanove koja brine o zdravlju svih nas postavljaju ljudi 'preko veze'. Zato ovu vlast treba smeniti pre nego ćerka neke uticajne 'naprednjakinje', ili sin nekog važnog 'naprednjaka', poželi da nam operiše srce, ili transplantira bubrege", navodi Krstonošić.
 
Za Pokret obnove Kraljevine Srbije postavljanje ćerke Jorgovanke Tabaković za direktorku Instituta je "dokaz i besprizornog nepotizma i toga da je poštovanje zakona, a ne stranačkog interesa, neoprostiv greh za SNS". I oni Petrovićevu smenu dovode u vezu sa slučajem "nematode", dodajući da je SNS njegovom smenom "poslao poruku bahatosti bez premca".
 
"Baš kao što su smenjeni i degradirani inspektori koji su otkrili najveću plantažu narkotika u Evropi, a prvooptuženi Koluvija pušten da se brani sa slobode i gostuje po režimu odanim televizijama, tako je i direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine smenjen zbog poštovanja zakona. Bezakonje je postalo zakon u ovoj zemlji, a članska karta i rodbinski odnosi jedino merilo profesionalne i ljudske vrednosti. To je siguran put u uništenje jednog društva kom je dužan da se usprotivi svako ko voli Srbiju", dodaje se u saopštenju POKS-a.
Stranka slobode i pravde je saopštenju navela da Miloš Vučević i Maja Gojković nisu oprostili profesionalnost dr Petroviću. Predsednik Gradskog odbora SSP Vladimir Vrsajkov veruje da je postavljanje doktorke Tabaković "na ovako jedno važno mesto za zdravlje građana Novog Sada i Vojvodine toliko je skandalozno da su zgroženi i mnogi članovi SNS-a".
 
Reagovala je Akcija progresivne Vojvodine, koja nema odbornike u Novom Sadu, navodeći da su oni prošle nedelje tražili smenu dr Vladimira Petrovića zbog skrivanja informacija o vodi. 
 
"Akcija progresivne Vojvodine postavlja pitanje zašto je Pokrajinska Vlada AP Vojvodine smenila direktora, zašto nema obrazloženja i zašto je to urađeno u tajnosti? Rad pokrajinskih institucija mora da bude javan, a SNS krije rad svojih funkcionera. Da li je to zato što smatraju da je to privatna firma, ili zato što se ophode prema građanima Vojvodine kao da su unutrašnja kolonija?", pitaju u APV. 
  • Jelena B.

    08.09.2024 00:23
    Nije sve tako....
    Porodica Tabakovic je obrazovna vredna kulturna...za sve ove godine nikada nisam čula nijednu lošu osobinu te porodice...Milena se provlaci godinama kroz medijski prostor i ako svi znamo da na njen rad ne postoje primedbe ..jos nije došla mesto direktora već je osuđena!Bolje se bavite ovim vd koji rukovode bespravno godinama i seju strah uništavaju sistem !Velika pompa se digla jer je u pitanju zena ....gde je osuda za kadrove koji godinama uništavaju ovaj grad?
  • Zanovetalo

    03.09.2024 20:09
    Ja nisam iznenadjen
    Jer su deca visoki partijskih i drzavnih funkcionera pametna rodjena sa genetskom predispozicijom da "jasu"Oprostite omaklo mi se,mislim rukovode
  • cure

    03.09.2024 19:09
    neka neka
    stiže vas srbovanje vojvođani.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti