Borbe za sindikalno mesto u "Srbijagasu": Trostruki predsednik reagovao

Izborni procesi u sindikalnim organizacijama energetike kreću 1. oktobra, a ponegde bi stvari mogle da budu napete.
Borbe za sindikalno mesto u "Srbijagasu": Trostruki predsednik reagovao
Foto: 021.rs
Ovo se može zaključiti iz nedavne objave predsednika Samostalnog sindikata radnika energetike Srbije Veljka Miloševića, koji je na sajtu Jedinstvene sindikalne organizacije (JSO) JP "Srbijagas" napisao da su već uočene "aktivnosti pojedinaca i grupa", koje je ocenio kao "zloupotrebu i nedemokratsko postupanje".
 
Milošević je i predsednik Jedinstvene sindikalne organizacije "Srbijagas". 
 
On je, takođe, i predsednik Izborne komisije u JSO "Srbijagas", a izbori se vode za 13 poslodavaca u Novom Sadu, Kikindi, Pančevu, Zrenjaninu i Beogradu.
Kako se dalje navodi u objavi, izborni postupak kreće u oktobru i tada je moguće prikupljanje potpisa.
 
"Svaki pritisak na članove sindikata da potpisom podrže kandidata koga oni ne žele za svog zastupnika u Sindikatu nije dozvoljen i Izborna komisija neće uvažiti tako dobijenu podršku", napisano je u objavi.
Istakao je i da se svaki član Sindikata može obratiti komisiji, uz garantovanu anonimnost, ukoliko je izložen pritiscima u izbornom procesu.
 
"Verujem da svaki član sindikata razume značaj ovih izbora jer je nesumnjivo da će našim zaposlenima, a i kompaniji, biti potreban snažan i nezavisan sindikat u narednom periodu. Potrebno je nastaviti mudro, ali odlučno vođenje naše organizacije. Zato, ne dozvolite na se nedobronamerni uključuju u izborni proces. Odlučite prema svojoj savesti i ubeđenju, misleći o tome da će to uticati na vašu budućnost i budućnost kompanije", poručio je Milošević.
 
Za kraj je napisao da će se on, kao predsednik Samostalnog sindikata radnika energetike Srbije založiti da se izbori u JSO Srbijagas "sprovedu na statutaran način, a u suprotnom će biti poništeni u celosti ili delovima JSO gde su uočene nepravilnosti".
 
Milošević je za 021.rs istakao da je njegova obaveza kao predsednika granskog sindikata energetika da prati izborni proces u organizacijama sindikata jer ih na kraju Samostalni sindikat radnika energetike Srbije verifikuje.
Ukoliko ima nepravilnosti, dalje dodaje, ulažu se prigovori i onda njihovi organi, odnosno Statutarni odbor, mogu da ponište ceo izborni proces ili delove.
 
"U konkretnoj objavi na sajtu bilo je određenih aktivnosti koje nisu u duhu slobodnih izbora, a da nije ni počeo izborni proces. Sama objava je dala pozitivan rezultat", komentarisao je Milošević kratko svoju objavu na sajtu JSO Srbijagas.
 
Podseća da izborni procesi u sindikalnim organizacijama energetike traju od 1. oktobra do 1. novembra.
  • 313z

    19.09.2024 20:23
    Nije tajna
    U tigru ima i previše nezamenljivih. To je glavni uzrok vrtoglavog "napretka" države.
  • Diferencijacija

    19.09.2024 20:04
    Plata u Srbijagasu
    Plata u Sindikatu
    Naknada kao clanu NO Srbijagsa
    Plata u Sindikatu enegerike

    Malo li je ?
    E moja postenjacino
    Ti oricas o sindikalnoj borbi, demokratiji, zastiti radnika.
    Vuci se u penziju, sramoto.
  • Nik

    19.09.2024 19:44
    Oko čega li se otimaju, da mi je znati? To sa nekim sindikalnim delovanjem sigurno nema veze. Biće da je u pitanju neki dil sa poslovodstvom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti