JGSP "Novi Sad" bi da prebroji putnike: Za nabavku uređaja više od 11 miliona dinara

Uređaji za brojanje putnika u autobusima JGSP "Novi Sad" koštaće oko 11,5 miliona dinara sa obračunatim porezima.
JGSP "Novi Sad" bi da prebroji putnike: Za nabavku uređaja više od 11 miliona dinara
Foto: 021.rs
Javno gradsko saobraćajno preduzeće "Novi Sad" raspisalo je nabavku elektronskih brojača putnika koji će biti instalirani u samim vozilima ovog prevoznika.
 
Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, cilj uvođenja ovog sistema jeste optimizacija reda vožnje, "a time i značajne uštede u realizaciji, koje se mogu ostvariti pravilnim predviđanjem tokova putnika".
Planira se nabavka 65 uređaja za brojanje u pet zglobnih autobusa sa po četiri vrata i u 15 solo autobusa sa tri vrata.
 
"Neophodno je da sistem brojanja putnika obezbeđuje najmanje 95 odsto pouzdanosti, poseduje odgovarajuću aplikaciju uz pomoć koje bi se formirala potrebna baza, kao i svi pripadajući izveštaji o protocima putnika u vozilima javnog prevoza", navodi se dalje u dokumentaciji.
Sistem mora da razlikuje kretanja ulaska i izlaska putnika na istim vratima i da registruje na kom se stajalištu dešava posmatrana izmena, odnosno na kojoj geografskoj lokaciji se desio ulazak i izlazak putnika.
 
"Sistem za brojanje putnika treba da obezbedi tačan broj prevezenih putnika, kao i broj putnika u vozilu u bilo kom trenutku uz pomoć uređaja za brojanje, odnosno senzora koji su postavljeni na svim vratima", piše u dokumentaciji.
 
Dalje, softver za automatsko brojanje putnika mora u sebi da ima ugrađenu osnovnu saobraćajnu analitiku, baziranu na podacima o brojanju putnika.
 
"Softver mora da obezbedi uvid o brojanju putnika, po selektovanom vozilu i datumu ili datumima. Podaci se mogu pratiti retroaktivno za svako vozila i do tri meseca unazad. Takođe, mora da obezbedi uvid u kretanje vozila na mapi, za selektovani datum i vremenski okvir, kao i tačne lokacije na mapi gde je bilo ukrcavanje, odnosno iskrcavanje putnika", dodaje se.
Garancija za celokupan sistem treba da bude 24 meseca. Ponuđač je u obavezi i da obezbedi rezerve delove za narednih deset godina.
 
Rok za isporuku je minimalno 90 dana od zaključenja ugovora, a rok za podnošenje prijava na tender je 1. oktobar. Nakon ovog datuma biće poznato ko je izabran za nabavljača ove opreme.
 
Jedan od navedenih kriterijuma za ponuđača jeste i da mora da dokaže da je ponuđena oprema instalirana u više od 500 vozila koja saobraćaju u javnom prevozu.
  • Dzo

    20.09.2024 11:35
    Dali to znaci da vise gospoda nece morati jednom godisnje kao da izlaze na teren i broje putnike pa za Kac,Budisavu i Kovilj uvek slazu i guzve budu nevidjene a polasci vikendom za Budisavu na 90 minuta!!!!Klimatizacija je bitnija od ove kraadje koju spremaju...
  • *

    20.09.2024 11:10
    Koji put? Aman kupite nove autobuse i izbacite ove poluraspadnute. Celo leto na 50+ osmica bez klime ona stara kad ljudi idu sa posla.
  • Mire

    20.09.2024 11:07
    Puna administracija besposlenog kadra...
    Neka izađu na teren, pa nek broje na prste!
    Ako je sns kadar, bolje im kupiti računaljke, izaći će mnogo jeftinije, sigurno!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti