IV srpski senološki kongres 27. i 28. septembra u zgradi Rektorata

Vodeći svetski, ali i domaći stručnjaci koji se bave lečenjem karcinoma dojke okupiće se u Novom Sadu 27. i 28. septembra na četvrtom po redu Srpskom senološkom kongresu.
IV srpski senološki kongres 27. i 28. septembra u zgradi Rektorata
Foto: 021.rs

Kongresu će prisustvovati medicinski stručnjaci, istraživači i predstavnici pacijenata iz celog regiona. 

Kongres će biti u zgradi Rektorata Novosadskog univerziteta i predstavlja jedinstvenu priliku za razmenu najnovijih saznanja u lečenju, dijagnostici i podršci obolelima od karcinoma dojke.

Ovaj važan događaj će, pored stručnjaka iz oblasti patologije, onkologije, hirurgije, radiologije i drugih grana medicine, okupiti i predstavnike udruženja pacijenata lečenih od ove bolesti.

Cilj kongresa je osnaživanje saradnje između zdravstvenih profesionalaca i pacijenata, sa naglaskom na unapređenje terapija, brige i kvaliteta života obolelih.
 

"Na kongresu će biti predstavljene inovacije u oblasti dijagnostike i lečenja karcinoma dojke, uključujući napredne terapijske pristupe i personalizovanu medicinu. Predavanja će osim eminentnih domaćih stručnjaka držati i uvaženi profesori radiologije i patologije iz Nemačke, koji spadaju u najpriznatije predavače na svetskim kongresima, a sada su prvi put u prilici da svoja znanja prenesu i u našoj zemlji", kaže predsednica organizacionog odbora dr Dragana Ðilas.

Ona ističe da kongres nije samo prilika za stručno usavršavanje, već i za razmenu iskustava sa pacijentima, čime se gradi zajednički put ka boljem razumevanju i lečenju karcinoma dojke.

"Pozivamo sve lekare, psihologe i psihoterapeute koji se bave dijagnostikom, lečenjem i podrškom pacijentima obolelim od karcinoma dojke da uzmu učešće u ovom značajnom skupu", kazala je dr Đilas.

Dodatne informacije o ovom naučnom skupu u Novom Sadu mogu se pronaći OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti